Hopp til innhold

Stjernehotell på Brattøra

Formet som en stjerne og med 400 rom håper investorene at det nye kongresshotellet skal trekke folk fra hele verden.

Nytt hotell på Brattøra
Foto: Grete Thobroe / NRK

I dag la investorene fram planene for hotellet til 700 millioner kroner som blir liggende i vannkanten på Brattøra.

Størst i landet

Hans Hoff og Odd Reitan
Foto: Grete Thobroe / NRK

Ideen til hotellet fikk Hans Hoff i Realinvest da han trente på et treningsstudio på Brattøra for fem år siden.

- Det mest spesielle er at dette blir et hotell som vil trekke oppmerksomhet langt utenfor den norske grensa. Vi håper dette hotellet skal trekke gjester fra hele verden for å delta på større kongresser og konferanser, sier Hans Hoff.

For med 400 rom, 200 ansatte og en kongressal på 1450 kvadratmeter blir dette det største kongresshotellet i landet.

Sjøstjerne

Utbyggerne legger stor vekt på at bygget skal bli arkitektonisk spektakulært. Hele hotellet vil se ut som ei sjøstjerne og ei stor stjerne vil også pryde hotellets hvite vegger.

- Vi vil ikke si at planene er svulstige, men vi kommer til å bruke mye penger på fasaden slik at det vil se vakkert ut. Men dette hotellet vil skape ca 200 arbeidsplasser når vi er ferdige og vi håper det vil gi store ringvirkninger til byens turistliv, sier Hoff.

Hotellet vil bli nærmeste nabo med Rockheim. Beboere på Møllenberg har lenge fryktet at hotellet ville bli så høyt at de ville miste sjøutsikten.

- Alle elsker å se på en stjernehimmel. Her på Brattøra kommet det ei lysende stjerne i form av et hotell. Jeg tror byens befolkning vil sette pris på dette, sier han.

Tror på suksess

I tillegg til Realinvest er også Odd Reitan og Reitan Eiendom inn på eiersiden. Flere hoteller i byen har allerede utvidet kapasiteten. I tillegg har andre planer om å utvide. Men investorene er ikke redd for at det skal bli overkapasitet på hotellrom i byen.

- Markedsundersøkelser bekrefter at det er et uforløst potensiale på over 60.000 hotelldøgn i forbindelse med at vi ikke har nok konferansekapasitet i byen. Jeg tror arkitektur, beliggenhet og kapasitet vil være en suksessfaktor for oss, sier Hoff.

Utbyggerne av det nye hotellet på Brattøra
Foto: Grete Thobroe / NRK