skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Nyheter/Innenriks/valg/valg 2003 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Valg > Valg 2003 Sist oppdatert 14:48
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
 
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Formannen i Os

Blant blå Frp-ballonger som gikk rett til værs og applauderende tilhengere manet Carl I. Hagen og Os-ordfører Terje Søviknes osingene til å stemme Frp for handlekraft og stabilitet de neste fire årene.

Publisert 06.09.2003 13:54. Oppdatert 06.09.2003 16:13.
- Der har vi den store politikeren. Han som ligger fem og ti år foran alle de andre.

Ingen tvil om at Carl I. Hagen kom til sine egne da han lørdag ga drahjelp i valgkampen til Frp-ordfører Terje Søviknes i Os i Hordaland. Blant blå Frp-ballonger som gikk rett til værs og applauderende tilhengere manet Carl I.

Carl I. Hagen ble godt mottatt i Frp-kommunen Os. (Foto: Marit Hommedal, Scanpix)


Hagen og Os-ordfører Terje Søviknes osingene til å stemme Frp for handlekraft og stabilitet de neste fire årene. Men ingen av dem vil kommentere om Søviknes definitivt er tatt inn i varmen.

Ti år foran

Fremskrittsparti-formannen syntes det var deilig å være i Hordaland-kommunen som ofte er blitt kalt Frps utstillingsvindu. Som den eneste Frp-ordføreren i landet har Terje Søviknes de siste fire årene styrt i Frp-ånd, i samarbeid med Høyre. Og osingene er fornøyd.

- Vi er virkelig fornøyd med Frp-styret. Vi vil ha han Søviknes her, han må ikke reise til Stortinget, sier Magnus Skaar (97). Og Skaar får støtte fra et stort antall sambygdinger som også hyller Frp-formann Hagen.

- Der har vi den store politikeren. Han som ligger fem og ti år foran alle andre, var osingen Reidar Vetaas velkomsthilsen til Carl I. Hagen.

Inn i varmen?

Og partiformannen har lite å klage på: - Meningsmålingene i Os har vist gode tall for Frp. Dessuten har hele 67 prosent vist at de ønsker Terje som ordfører. Det er en tillitserklæring. Vi er stolte, sa Hagen etter at han hadde holdt appell til folket.

At Frp ligger an til å få ordføreren i flere kommuner landet rundt, gleder Frp-formannen. - Men jeg vil ikke spekulere i hvor mange vi kan få, sier Hagen.

Hagen vil heller ikke bekrefte hvorvidt Søviknes for godt er tatt inn i varmen i Fremskrittspartiet igjen og om ordføreren har en framtidig karriere på riksplan.

- Jeg uttaler meg aldri om hva andre ønsker i framtiden, heller ikke om kronprinser og kronprinsesser. Det er partiorganene som avgjør, og oppslutningen fra folket i Os og Hordaland, sier Hagen.

Blir far

Søviknes selv bekrefter bare at han gjerne vil jobbe i politikken og at han har bestemt seg for, og lovet osingene, at dersom de gir ham tillit i valget 15. september vil han fortsette som ordfører i fire år til.

- I øyeblikket vil jeg ikke tilbake til rikspolitikken. Jeg har det kjekt her. Men hva framtiden vil bringe, vet jeg ikke. Jeg har blikket stivt festet på 15. september 2003, sier Søviknes.

Han sier beslutningen er tatt etter en helhetsvurdering av
situasjonen, men legger ikke skjul på at den ventede familieforøkelsen spiller en rolle. - Jeg skal jo bli far. Det er viktigst, smiler Søviknes. Rent politisk mener han det viktigste har vært å vise at Frp kan styre en kommune.

- I samarbeid med Høyre har vi skapt handlekraft og forutsigbarhet, mener Søviknes.

- Men hvor får du kraft til å fortsette etter de krisene du har vært gjennom?

- Jeg er ærgjerrig og vil gjerne vise at jeg får det til. Engasjement og utholdenhet har jeg alltid hatt, sier Frp-ordføreren. (NTB)




Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
10 SISTE NYHETER
Følg debattane i
Stortinget på
direkten.
Video Video  Lyd Lyd
30 SISTE VALGNYHETER FRA HELE LANDET
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no