Hopp til innhold
Bomberobot ved Peter Madsens politiaksjon
Foto: Mathias Øgendahl / presse-fotos.dk

Drapsdømde Peter Madsen

Oppsummert

Den kjente danske oppfinneren Peter Madsen er dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Madsen er også dømt for likskjending og seksuell mishandling.

  • Drapsdømte Peter Madsen tiltalt for ulovlig brevveksling fra fengselet

    Danske Peter Madsen, som er dømt til livstid for drapet på journalisten Kim Wall i sin selvbygde ubåt, møtte fredag i retten, tiltalt for ulovlig brevveksling.

    Han er tiltalt for å ha sendt minst fire ulovlige brev ut av fengselet. Det har han gjort ved å sende brev til offentlige myndigheter, som kan gjøres ukontrollert, men Madsen hadde lagt ved brev til kvinner inne i brevene.

    Da han møtte i retten i Nykøbing Falster fredag, erkjente han å ha brutt reglene, men han hevdet at forbudet er i strid med menneskerettighetene.

    Ifølge Madsens forsvarer ønsker han å prøve saken i henhold til menneskerettighetskonvensjonen.

    (NTB)

  • Danmark: Peter Madsen tiltalt for å ha sendt brev fra fengselet

    Peter Madsen, som er dømt til livstid for drapet på en svensk journalist i en ubåt i 2017, må møte i retten for andre gang. Han er tiltalt for å ha sendt minst fire brev fra fengselet. Livstidsfanger i Danmark har ikke lov til å ta imot besøk, ringe eller brevveksle med personer som de ikke kjente fra før de ble varetektsfengslet. Madsen erkjenner at han har brevvekslet, men sier seg ikke skyldig. Han mener at loven, som ble vedtatt i 2022, er i strid men menneskerettighetskonvensjonen.

  • Peter Madsen dømt for fengselsflukt

    Den livstidsdømte oppfinneren gikk med flukttanker i halvannet år. Tirsdag ble han dømt til ett år og ni måneder i fengsel for fluktforsøk fra Herstedvester fengsel i oktober i fjor.

  • Peter Madsen dømt til fengsel

    Danske Peter Madsen er dømt til ett år og ni måneders fengsel for fluktforsøket fra fra Herstedvester fengsel utenfor København i oktober i fjor, melder DR. Fra før har Madsen en livstidsdom for drapet på den svenske journalisten Kim Wall.

Kart over Madsen-saken

Rapport: Peter Madsen fikk være alene på verksted, uten overvåkning

Peter Madsen pågrepet av politiet etter fluktforsøk

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no