Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Ville gjerne gått usynlig gjennom livet

Odd Børretzen liker ikke all oppmerksomheten han får og leser ikke det som skrives om ham. Men han er like snill som andre snille folk og stiller derfor opp når journalister vil skrive om ham.

Publisert 29.10.2002 09:51. Oppdatert 29.10.2002 15:12.
SE OGSÅ:
Av Kristina Ekelund

Etter det forrige albumet "Vintersang" sa Odd Børretzen at den plata var et musikalsk farvel. Nå er "Kelner" her som den siste plata i en slags trilogi med Kjell Adamtzen som gjennomgangsfigur. På denne plata får Kjell sin siste sang.

Gledens budbringere

Børretzen er opptatt av kelnere men ikke en spesiell kelner. - Som bymenneske har jeg et forhold til kelnere, sier han og kaller yrkesgruppen for gledens budbringere. Både Børretzen og Lars Martin Myhre er godt fornøyd med plata. - Kjempebra plate. Nå er første mål nådd, å lage en god plate. Nå gjenstår det å se hvordan plata blir mottat, sa Myhre noen dager før "Kelner" skulle serveres folket. Anmelderne har vært udelt positive til det som er duoens siste plate sammen. Men Børretzen leser aldri anmeldelser likevel, han. - Anmeldelsene er ikke det viktigste, vi vet jo aldri hva de anmelderne finner på uansett, sier de to.

Lars Martin Myhre har vært pådriveren for alle platene duoen har laget sammen. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

- Rart og litt skremmende

Lars Martin Myhre har vært pådriveren for "Kelner", akkurat som han har vært pådriveren for de to andre platene de har laget sammen. Det tok ham flere år å overtale Børretzen å spille inn "Noen ganger er det allright". Den plata får vi kanskje solgt til et par tusen mennesker tenkte duoen den gangen. Nå er de to første platene solgt i tilsammen over 250 000 eksemplarer. - Jeg syns fremdeles dette er rart og litt skremmende kanskje. Jeg skulle gjerne gått usynlig gjennom livet, men da måtte jeg valgt et annet yrke, sier Børretzen. Etter å ha gjettet fullstendig feil på hvor mange eksemplarer som ville bli solgt av den første plata, tør de ikke anslå hvor mange som blir solgt av "Kelner" , men ingen av dem tror det er mulig å oppnå et så eventyrlig salg som av de forrige platene.

Snill

"Snill" heter en av melodiene på "Kelner". Odd Børretzen er snill. Like snill som andre folk, sier han selv. Hans makker Myhre mener at Børretzen nok har en smule aggresjonsvegring. Børretzen selv mener at å være snill er det samme som å være sivilisert. - Jeg er snill, men jeg blir nok aldri ordentlig voksen, med den tyngden og selvfølelsen som følger med det.

Odd Børretzen har fått Humanistprisen 2002. Styret i Human-Etisk Forbund begrunner tildelingen med hans mangeårige virke som skribent, lyriker, kåsør og utøvende kunstner. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.

Humanisten Odd Børretzen

Odd Børretzen fikk årets humanistpris, som deles ut av Human-Etisk forbund. - Jeg er veldig overrasket og må innrømme at jeg ikke riktig vet hva en humanist er. Egentlig vil jeg ikke snakke så mye om den, for jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg fikk den, sier en ydmyk Børretzen. Men hans kone Eva, som også er en av hans strengeste kritikere syns det er helt riktig at Børretzen fikk prisen. - Og da tror jeg på det, sier han.

At "Kelner" er den siste plata er han helt sikker på. - Jeg var sikker etter den forrige, men er ende mer sikker nå, avslutter en snill, ikke helt voksen Odd Børretzen.


 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no