skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
programledere_petter_nome_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > NRK-fjes > Petter Nome
KOLOFON
Spørsmål om denne siden rettes til
 

Historien om Petter

Petter - en profil
Petter - en profil
Trikkekonduktør, industriarbeider, sjømann og journalist - eller yrkesmessig variasjon, som det også kalles. Men det var journalist Petter Nome ville bli, og dét siden han var ti år gammel. I dag kan Petter skilte med et kvart århundres erfaring fra det trykte, såvel som fra eter- og TV-mediet.

Publisert 21.06.2002 13:41.
av Synne Hedlo

1977: Som sjømann

Oslo-gutt

Petter Nome er født i Kristiansand, men kan trygt kalles Oslo-gutt med skolegang fra byskolene i Ensjø- og St. Hanshaugen-området. Etter avleggelse av artium ved Oslo Katedralskole, ble han sulten på livets skole.

Variert yrkesliv

Nå blir det variert. Blant yrkene Petter har prøvd ut har vi trikke-konduktør, industri-arbeider og sjømann. I tillegg til fjernskriver-erfaringen fra verneplikten. Som sjømann fikk han også sett deler av Nord- og Sør-Amerika, Europa og Russland i 1976-77. Deretter håvet akademia Petter inn til eksamen i examen philosophicum og kriminologi mellomfag.
1980: Endelig journalist


Barnedrøm ble virkelighet

Journalist har Petter villet bli siden han var ti år. I 1978 fikk han jobb som journalist i Arbeiderbladet, nåværende Dagsavisen. Senere ble en av de første nærradiostasjonene, Radio Oslo, startet av Petter og navn som Jens Brun-Pedersen, Tor Risberg og Jan Øyvind Helgesen.
1994: Sting gjest i Rondo


Petter-produksjoner

I 1984 startet Petters NRK-karriere. Den skulle vise seg å bli en bredspektret affære med erfaringer høstet fra såvel nyhets-, dokumentar-, musikk- og underholdnings-sjangrene. P. Nome Productions AS heter selskapet som styrer Petters frilans-virksomhet i dag.

Kjent og kjær

Programleder-jobbene i NRK har gjort Petter Nome til en kjent og kjær underholder for det norske folk. Det hele startet i 1984 med rock-programmene Zikk-zakk og Zting.
1999: Haakon-intervjuet fra Berkeley
Senere ble Petter gjenkjent som reporter og programleder under NRKs nyhets-sendinger, før det ble dokumentar- og underholdnings-sjangrene som dominerte. Rondo, Gringos, Åpent Hus og Sommeråpent er blant programseriene som har nytt godt av Petters erfarne programleder-håndverk.Siste saker:

 
5 SISTE PETTER NOME
25 SISTE NRK-FJES
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no