Aursnes ble helten for Molde i sliteseier

Fredrik Aursnes scoret kampens eneste mål da Molde innkasserte seier nummer to denne sesongen ved å forsvare seg til 1–0 mot Haugesund i Eliteserien søndag.

Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Molde

Her skårer Fredrik Aursnes Moldes vinnermål i kampen mot FK Haugesund.

Aursnes satte hodet på et innlegg fra Mathias Normann etter ni minutter. Først plasserte Aursnes ballen i stolpen, men returen havnet hos Normann som svingte ballen inn igjen til midtbanekollegaen.

Det var Aursnes' andre kamp på rad med scoring.

Hjemmelaget jaktet utligning mot et forsvarende Molde-lag, men klarte ikke få hull på Andreas Linde.

Molde inntar tabelltoppen etter to serierunder med to strake seirer, mens Haugesund ikke klarte å kopiere seieren mot Odd fra første serierunde.

Etter kampen var Molde-trener Ole Gunnar Solskjær fornøyd med tre poeng på det han kaller «en middelmådig dag».

– Jeg er veldig fornøyd med måten vi starta på, så blir vi trykt bakover som du alltid blir her i Haugesund. Vi greide ikke roe ned spillet i andre omgang, men nå har vi seks poeng etter to kamper. Vi kunne ikke spurt om noe mer enn det før seriestart, sier Solskjær til NRK etter kampen.

Ole Gunnar Solskjær

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var en fornøyd mann etter kampen mot FK Haugesund.

Skader

En strek i regningen for Molde var at Thomas Amang hinket av banen etter 56 minutter. Spissen ble liggende etter en smell, kom seg opp igjen, men måtte til slutt bytte. Vegard Forren måtte også ha behandling før han senere ble byttet ut etter 77 minutter.

Haugesund og Molde hadde begge lyst til å angripe i innledningen på kampen. Hjemmelaget var farlig frempå de første minutter, men det var MFK som fikk uttelling ved Aursnes.

Haugesund fortsette å ha et lite initiativ fram til pause, men Molde var farligst da de var på besøk i 16-meteren til FKH.

Ropte på straffe

Molde var ikke like ivrige i angrep i andre omgang, og spillet ble stykket opp av flere skader, særlig hos bortelaget.

Haugesund og Frederik Gytkjær ropte på straffespark da han gikk ned i feltet med ti minutter igjen, men dommer Tore Hansen lot seg ikke lure.

Ole Gunnar Solskjærs menn valgte å forsvare seg til tre poeng i avslutningen, og lyktes med det.

– Vi gjør en ok prestasjon, sett bort fra de første 12 minutta. Molde holder trøkket og får skåringen. Derfra syns jeg vi gjør mye bra, men ikke nok til at vi får utligningen, sier FKH-trener Eirik Horneland til NRK etter kampen.

Han legger til at han syns laget sitt ser mye bedre ut nå enn i fjor høst, hvor også resultatene uteble som i kveld.