Hopp til innhold

Assistenten leder Frankrike mot Danmark

Didier Deschamps har forlatt den franske landslagstroppen etter farens bortgang og kommer ikke tilbake til fredagens nasjonsligakamp mot Danmark. I stedet skal assistenttrener Guy Stephan lede det franske laget. Deschamps' far døde tirsdag.

VM fotball 2018, Frankrike - Kroatia.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sportsnyheter

Raser mot supportere: – De skal rett ut

Kevin De Bruyne ble lyst i øynene med laser flere ganger. Til slutt fikk han nok og henvendte seg til dommeren.

Gareth Southgate

Åtvarar «vanlege folk» mot EM-trend

Fleire på Englands EM-lag er blitt observert med ein svart ring som overvakar alt frå søvn til stressnivå. Søvnekspert er ikkje utelukkande positiv.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Grøvdal gir opp OL-distanse: – Mitt val

Karoline Bjerkeli Grøvdal kjende seg «litt dum» da ho for seint innsåg at ho kunne ha kvalifisert seg til 10.000-meteren i OL gjennom terrengløp. No gir ho opp distansen av andre årsaker.

Siste nytt

  • Sikret sensasjonell gruppeseier i voldsomt uvær

    «Alle» trodde at Romania og Slovakia kom til å si seg fornøyd med uavgjort og spille en svært lite underholdende kamp.

    Men lagene gjorde spådommene litt til skamme fra start av i en kamp som startet meget fartsfylt, til tross for at det endte 1–1.

    Det betyr at Romania vinner sin gruppe, foran Belgia.

    – Hvis du skryter på deg at du hadde den på tippekonkurransen på jobben, så tror jeg ikke på deg, sier Aleksander Schau om sensasjonen.

    Slovakia var såpass farlig frempå at de tok ledelsen etter en snau halvtime. Det var nok ikke etter boka, vil enkelte rumenere trolig mene.

    Så skulle likevel gultrøyene få opp dampen. Legendesønn Ianis Hagi gikk i bakken like ved sekstenmeterstreken.

    Det var lenge tvil om forseelsen startet innenfor eller utenfor feltet, men dommeren og VAR-gjengen konkluderte med at det var en forseelse innenfor.

    – Forsvarsspilleren David Hancko kan ikke gjøre så mye med det fordi Ianis Hagi er i boksen og snubler fra før av, før den andre kontakten kommer. I mine øyne har VAR tatt litt feil her, kommenterte BBC-ekspert Clinton Morrison.

    Kampen ble etter hvert rammet av et voldsomt regnvær med kraftig vind.

    – Det er nesten sånn at de ikke har lyst til å gå utpå her, kommenterte NRKs Patrick Rowlands idet Romania skulle foreta seg noen bytter.

    Det kan godt hende regnværet preget spillerne, for etter det var det ingen scoringer og få sjanser.

    Euro 2024 - Slovakia v Romania
    Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
  • England-stjerne reiser hjem fra EM

    Phil Foden reiser hjem fra Tyskland. Det melder Det engelske fotballforbundet i en pressemelding.

    Han drar hjem av familiære årsaker. Det er ikke kjent om, eller når, Foden har planer om å returnere til Tyskland for å fullføre EM, men i pressemeldingen heter det at han reiser hjem midlertidig.

    Sportsredaktør i BBC Dan Roan hevder Foden flyr hjem for å være til stede under fødselen av sitt tredje barn.

    Pressemeldingen er sitert av flere medier, blant andre BBC.

    Foden har startet alle kampene for Gareth Southgates mannskap, men står foreløpig uten scoring og målgivende i mesterskapet.

    Euro 2024 Soccer England Slovenia
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Fotballstjernen Sons far avviser anklager om fysisk avstraffelse på sørkoreansk fotballskole

    Faren til Tottenham-stjernen Son Heung-min er anklaget for å ha bedrevet fysisk avstraffelse på en fotballskole i Sør-Korea. Selv benekter han påstandene.

    Foreldrene til en av spillerne på fotballskolen har hevdet at Son Woong-jung, som selv har bakgrunn som fotballspiller, har tydd til fysisk og mental avstraffelse.

    De hevder blant annet at én av trenerne skal ha slått en spiller med et hjørneflagg. Spilleren skal i etterkant ha blitt behandlet i flere uker.

    62-åringen har selv erkjent at hendelsen fant sted, men benekter at det dreide seg om fysisk mishandling.

    – Det var gjensidig enighet om at det var en del av den fysiske treningen, sier han i en uttalelse.

    Han utdyper at de på forhånd ble enige om at spilleren som kom sist i en løpekonkurranse skulle bli truffet én gang på låret. Spillerens foreldre skal imidlertid ha anmeldt Son til politiet etter at de oppdaget et blåmerke på låret.

    – Tanken på hvor redd sønnen min må ha blitt gjør meg forbannet. Jeg anmeldte det til politiet fordi jeg ikke ønsker at det skal skje med noen andre, sier faren i en uttalelse.

    Son skal ha forsøkt å løse uenighetene, men mislyktes etter at foreldrene i stedet har krevd erstatning til en verdi av flere hundre tusen dollar.

    – Vi venter på en rettferdig konklusjon, sier Son, som samtidig erkjenner at han vil ta en gjennomgang av egne metoder i kjølvannet av hendelsen.

    (NTB)

    South Korea Soccer WCup
    Foto: Lee Jin-man / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal