Hopp til innhold

– Vi kan gjøre hva som helst, så lenge det ikke går på bekostning av det sportslige

FLAGSTAFF (NRK): 7. april giftet Henrik Ingebrigtsen seg med Liva. Tre dager senere forlot han kone og barn for å dra på treningsleir, og siden har de ikke sett hverandre.

Henrik Ingebrigtsen

RINGER HJEM: Henrik Ingebrigtsen snakker med kona Liva og datteren Olivia på telefonen.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen

Da dro Ingebrigtsen til USA for å dra på treningsleir. Det ble «bryllupsreise» uten kona, men med lillebror Jakob og Filip.

Henrik er nødt til å ofre mye nå som han forsøker å komme opp på sitt gamle nivå - og helst enda litt bedre - etter et lengre skademareritt. EM i august er det store målet.

Bryllupsbilde Jakob og henriK Ingebrigtsen

BRYLLUPSBILDE: Jakob Ingebrigtsen hopper bukk over storebror Henrik på treningsleir i Arizona.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

– Hun var ikke helt fornøyd med at det var sånn det ble. Men Liva forsto at det var sånn. Jeg har sagt at vi kan gjøre hva som helst, så lenge det ikke går på bekostning av det sportslige. Det er en kompromissløs satsing for å bli best i verden, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Det er bra han reiste etter bryllupet, sier Liva Børkja Ingebrigtsen, og ler.

De holder kontakten på FaceTime, slik at han får se datteren Olivia på halvannet år.

– Det er litt ekstra vanskelig å være borte fra henne. Når jeg drar, er hun på én måte, men når jeg kommer hjem er hun en helt annen. Men jeg kan ikke slutte med dette bare fordi jeg har stiftet familie, sier Ingebrigtsen.

Han sitter i en leilighet i Flagstaff, Arizona sammen med lillebror Jakob, når NRK møter ham. Mens de ser på TV ringer Liva, slik at han får sagt hei til Olivia hjemme i Norge.

henrik snakker med datteren olivia

Ingebrigtsen snakker med datteren over facetime på mobilen.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen

– Den første uken pleier hun å være gira, men når det har gått to-tre uker er det ikke så gøy lenger, sier Henrik Ingebrigtsen.

– Hvordan er det for deg, Liva?

– Jeg var forberedt på at han skulle reise fem dager etter bryllupet. Jeg har eksamen nå, så det er ikke den verste tiden han kunne reist bort. Da er Henrik, som Gjert pleier å si om meg, et forstyrrende element i lesingen, sier Fru Ingebrigtsen.

Fire år med «piss»

Håpet er at treningstimene i USA skal ta ham tilbake til verdenstoppen. I 2012 ble han europamester, to år senere satte han norsk rekord med 3,31,46 i Monaco. Deretter har den ene skaden overtatt etter den andre. Han har operert tåa, og i fjor la han seg under kniven for å få skikk på en kranglete hamstring.

– Akkurat nå er jeg cirka der jeg var i 2014. Det er fire år som bare er piss. Jeg har langt igjen til toppen, det er ting jeg kan bli bedre på. Jeg trenger tre sesonger uten avbrekk og skader, sier Ingebrigtsen.

Målet er ikke å vøre like god som han har vært før, men å bli bedre.

– Jeg har fremdeles mer å gi. Det er det som er min største motivasjon. Hvis jeg kommer meg gjennom dette, kan jeg prestere bedre enn tidligere.

Fredag ble Ingebrigtsen nummer fem på to engelske mil (3218 meter). Da løp han inn på norsk rekord (8.22,29).

Henrik Ingebrigtsen og jakob Ingebrigtsen

«BRYLLUPSREISE»: Med lillebror Jakob nyter Henrik Ingebrigtsen de første dagene som gift mann.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal