Hopp til innhold

«Drillo» ikke imponert av Argentina: – Noe av det mest naive og romantiske jeg har sett

Tidligere landslagssjef Egil Olsen med klar tale til Lionel Messi og Argentina før kampen mot Kroatia.

Lionel Messi

FORTVILTE: Lionel Messi og Argentina lyktes ikke med å trenge gjennom den islandske muren.

Foto: Mladen Antonov / AFP

Ifølge FIFAs offisielle tall hadde Argentina et klart overtak på Island alle steder enn der det gjelder som mest.

For 26–9 i skudd, 10–2 i cornere og 72–28 prosents ballbesittelse hjelper lite når resultatet viser 1–1.

Norges tidligere landslagstrener lar seg heller ikke imponere når han ser bak resultatet. «Drillo» er kjent som en gjennombruddshissighetens forkjemper, og det han så av «La Albiceleste» var langt unna det pragmatikeren ønsker.

– Det er noe av det mest naive og romantiske jeg har sett, sier eks-treneren som nå er NRK-ekspert.

Les også: Messi fortvilet etter marerittstarten på VM: – Island ville ikke spille

Drillo

RASKESTE VEIEN TIL MÅL, TAKK: Egil Olsen vil se flere og tidligere gjennombrudd fra argentinerne.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Rådville

Argentina-trener Jorge Sampaoli har måttet tåle mye kritikk for sin taktiske tilnærming til kampen. Gazzetta dello Sport plasserer Argentina på 9. plass i sin ranking over lagene basert på prestasjonene hittil i VM.

– Å bryte gjennom Island er ikke enkelt for noen, men Sampaolis kreasjon virket rådville uten ideer, tempo og samhandling, skriver den anerkjente italienske sportsavisen.

Tregt og omstendelig

For «Drillo» var det frustrerende å se den endeløse balltrillingen frem og tilbake foran den «bussen» Island parkerte ved egen 16-meter. Argentina hadde 718 pasninger i løpet av kampen, motstanderen 189.

– Altfor tregt og omstendelig, konkluderer mannen som i sin tid provoserte Brasil ved å hevde at de ville blitt bedre med ham ved spakene.

– Hva ville du gjort om du var i Sampaolis sko?

– Prøvd mye oftere og mye tidligere på gjennombrudd. De ville mistet ballen langt oftere, men det ville også gitt mange flere muligheter til å gjenvinne ballen høyt i banen, sier Olsen før han legger til at Russland har vært det laget som spiller likest slik han ønsker det.

Laster Twitter-innhold

Capello-kritikk

«Drillo» får støtte av en annen trenerlegende.

Fabio Capello er ekspert for den italienske TV-kanalen Mediaset. Den tidligere Milan-, Roma-, Juventus-, Real Madrid- og England-sjefen er heller ikke nådig i sin analyse.

Fabio Capello

SKEPTISK: Fabio Capello likte ikke det han så av Argentina i første kamp.

Foto: Ivan Sekretarev / AP

– Midtbanen til Argentina var latterlig. Det gikk sakte, og de prøvde alltid bare å gå gjennom midten for å gi ballen til Messi. Jeg synes Messi er en bedre spiller enn Ronaldo, men dette argentinske laget hjelper ham ikke, sier Capello ifølge Football Italia.

Italieneren, som trente Russland under VM 2014, kom også med råd til sin argentinske trenerkollega Sampaoli som beholdt Paulo Dybala på benken og kun slapp til Gonzalo Higuaín de siste ti minuttene.

– Paulo Dybala kunne gitt Argentina noe annerledes, særlig fra distanse, og jeg ville ha brukt han mot Island, sier Capello.

Argentina møter Kroatia klokken 20 torsdag kveld, og kampen vises på NRK1.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal