Hopp til innhold

Straffet av to klubber på åtte måneder - sendes hjem fra VM

Kroatiske Nikola Kalinić (30) er ikke fremmed for bråk. Nå har marerittsesongen endt i hjemsendelse fra Russland.

kalinic

MARERITTSESONG: Her scorer Nikola Kalinic et av sine syv mål i sesongen som var, et selvmål i cupfinaletapet for Juventus.

Foto: Tiziana Fabi / AFP

Mandag meldte flere kroatiske medier at Nikola Kalinić blir sendt hjem fra VM, fordi han nektet å komme inn som innbytter i Kroatias 2-0-seier over Nigeria.

Milan-spissen skal ha skyldt på ryggproblemer da Kroatia-trener Zlatko Dalic ville sette ham innpå, og i stedet var det Marko Pjaca som ble byttet inn for Mario Mandzukic.

dalic

JERNHÅND: Zlatko Dalic sa etter 2–0 seieren mot Nigeria at Kroatia hadde et problem.

Foto: Patrick Hertzog / AFP

Dalic sa etter kampen at laget fullførte uten skader, men med «et problem». Under en pressekonferanse i ettermiddag ble det bekreftet at urokråka er sendt hjem fra Russland.

– Han reiser hjem fordi han ikke kan hjelpe lagkameratene sine, kommenterer Dalic.

I en kort pressemelding valgte han imidlertid en mer diplomatisk variant:

– Kalinic varmet opp under Nigeria-kampen. Det var meningen at han skulle komme innpå i annen omgang, men han gjorde det da klart at han ikke var klar på grunn av ryggtrøbbel.

– Det samme skjedde i en landskamp mot Brasil i England (3. juni). Han opplevde også noe tilsvarende søndag før en treningsøkt. Jeg har akseptert det. Siden jeg trenger alle mine spillere friske, har jeg tatt denne avgjørelsen, forklarte Dalic.

Stadig i bråk

Hendelsen føyer seg inn i en lang rekke med bråk rundt Kalinić. Også i treningskampen mot Brasil 3. juni skal han ha nektet å entre banen som innbytter, og klubbsesongen har heller ikke vært enkel for den tidligere Blackburn- og Dnipro-angriperen.

Før den i det hele tatt var i gang ble han straffet av Fiorentina fordi han uten å oppgi grunn ikke møtte på trening, i et forsøk på å tvinge frem en overgang til Milan.

Kalinić fikk det til slutt som han ville, men tiden i Milano-klubben har vært alt annet enn vellykket. Stusslige seks mål på 31 kamper, med kjempemisser i høyprofilerte toppkamper og cupsemifinalen mot Lazio, var beholdningen i 2017/18.

Forholdet til misfornøyde og kravstore fans ble ikke bedre da det ble kjent at årsaken til at han ikke var med i troppen mot Chievo 18. mars, var manglende innsats på trening

Europa League - AC Milan Training

KRAVSTOR: Milan-trener Gennaro Gattuso (midten) droppet Nikola Kalinic fra kamptropp, fordi han var misfornøyd med spissens innsats på trening. Til høyre Portugals André Silva-

Foto: Alberto Lingria / Reuters

– Reglene er de samme for alle

– Reglene er de samme for alle. Den som ikke trener bra blir hjemme. De (spillerne) må gi alt i løpet av to timer med trening. Jeg vil se profesjonalitet og engasjement på trening, sa Milan-trener Gennaro Gattuso om utestengelsen.

Kalinić fullførte sesongen, stadig i skyggen av stortalentet Patrick Cutrone, og scoret kun tre mål til. Det ene av dem var et selvmål i 0-4-tapet for Juventus i cupfinalen.

Det kroatiske landslaget får ikke hente inn en erstatter for Kalinic. Dermed må Dalic klare seg med 22 spillere i resten av mesterskapet. Kalinic står med 15 landslagsmål på 42 kamper, og gjorde tre av målene i kvalifiseringen til sommerens VM.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    – Det er en av de beste kampene vi har spilt her. Prestasjonsmessig er vi ganske nære, og så er det et par situasjoner hvor vi kommuniserer ganske dårlig, sier Nedregotten til NRK.

    – I etterpåklokskapens navn var det dumt av meg å trene dem i fjor, men slik ble det, sier Nedregotten med et smil.

    I forkant av VM i fjor hjalp han det estiske paret med både teknikk og taktikk.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal