Hopp til innhold

Her får Carlsen beskjed om dopingkontroll: – Det siste han ville høre

MOSKVA/OSLO (NRK): Magnus Carlsen leder VM i lynsjakk etter første dag. Etter partiene ble han tatt ut til dopingkontroll, til sin store frustrasjon.

MISFORNØYD: Her blir Magnus Carlsen tatt ut i dopingkontroll. Det var han svært lite fornøyd med.

Carlsen har ti poeng av tolv mulige etter første dag, og er alene i teten, til tross for at han selv har følt han har hatt en svært tung dag.

– Jeg har det ordentlig tungt i hodet, sa Carlsen tidlig på dagen.

– Når hodet er som det er, gjør det noe med hvordan du legger opp partiet?

– Det burde kanskje gjøre det, men det gjør jo ikke det. Jeg spiller hodeløst fortsatt, sa Carlsen.

Og da dagen var ferdigspilt, fikk Carlsen beskjeden han satte svært lite pris på.

– Det siste han ville høre

Mens Carlsen skrev autografer etter ferdigspilt dag, kom en dopingkontrollør bort til han. Carlsen vekslet noen ord med kontrolløren, før han slo oppgitt ut med armene og utbrøt:

– Kødder du?

Deretter gikk Carlsen videre ut til bakrommet. Pappa Henrik forklarer hva som skjedde:

– Magnus skal til dopingkontroll. Det er han svært misfornøyd med fordi historisk har han bare måttet det i langsjakk-VM. Det tar svært lang tid. De er typisk litt dehydrert etter de har spilt, og de må ha litt næring i kroppen. Så det tar fort en time eller to, sier Henrik Carlsen.

Etter en lang dag hvor han var litt uopplagt, så var det det siste han ville høre, fortsetter pappa Carlsen.

Etter en snau time var Carlsen ferdig med dopingtesten.

– Jeg var ikke så fornøyd, det så alle. Jeg var veldig sliten, og det var dårlig timing, sier Carlsen til NRK.

– Hvor sliten var du etter tolv partier?

– Det går fint, jeg skal komme meg til i morgen. Men jeg hadde ikke en ideell oppladning i dag.

Leder av FIDEs medisinske komité, Marape Marape, forklarer at vinneren av VM i hurtigsjakk både i den åpne klassen og kvinneklassen ble tatt ut til kontroll. I tillegg har det internasjonale sjakkforbundet tatt ut ytterligere ti spillere.

– Det er en helt normal reaksjon, men han samarbeidet bra med oss, sier Marape til NRK etter dopingtesten.

Noen ganger er det kanskje litt ubeleilig for dem. Men det er noe de må gjøre fra tid til annen. WADA er de som pålegger oss å gjøre dette, sier Marape.

– Hele kroppen er utladet

Carlsen startet dagen svært godt, med fem seiere på rad i de første fem partiene. Men selv etter en god start, hadde ikke Carlsen noen godfølelse i Moskva søndag. Det ble et pek om nedturen som kom i parti seks og syv.

I det sjette partiet overså nemlig nordmannen at motspilleren kunne slå ut en brikke.

Magnus Carlsen

IKKE FORNØYD: Det var ikke alt Magnus Carlsen var like fornøyd med underveis i første dag av VM i lynsjakk.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

– Det var ikke helt det store. Det var tabber av et kaliber som Magnus ikke gjør når han er helt på topp. Kanskje han er litt sliten eller kanskje han slipper opp litt, mente Torstein Bae.

Deretter ble det tap i det syvende partiet for Carlsen.

– Jeg kjenner meg sliten, det er ikke noe toppform i det hele tatt. Jeg satser på å komme gjennom dagen uten at det går for gærent. Hele kroppen er utladet etter i går. Jeg trenger litt tid til å komme meg.

Jeg skulle gjerne unngått tapet, men alt i alt så er det ingenting å si på scoren. Jeg er med i teten, mer kan jeg ikke be om, sa Carlsen.

Uansett har altså Carlsen fått en god start på VM i lynsjakk. Carlsen er alene i ledelsen, et halvt poeng foran forfølger Maksim Matlakov. Turneringen avsluttes med ni partier mandag, og Carlsen åpner mot nettopp Matlakov.

Siste nytt

  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters
  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

    Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

    Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

    I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

    (NTB)

    1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal