Hopp til innhold

Raser mot dommeren etter dramakamp: – Har en søppelbøtte i stedet for hjerte

Med en råsterk 3-0-ledelse var Juventus sekunder fra ekstraomganger i Madrid, men så fikk hjemmelaget straffe, Gianluigi Buffon rødt kort – og Cristiano Ronaldo avgjorde.

FBL-EUR-C1-REALMADRID-JUVENTUS

BLE UTVIST: Juventus-keeper, Gianluigi Buffon, protesterte voldsomt da dommeren ga Real Madrid straffe på overtid, og ble utvist.

Foto: OSCAR DEL POZO / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Å gi en så tvilsom, supertvilsom, straffe like før sluttsignalet, og ødelegge jobben til et lag som hadde gitt absolutt alt, da må du ha en søppelbøtte i stedet for et hjerte, sier keeper Buffon, ifølge The Guardian.

For Juventus så ut til å gjøre det «umulige» og ledet 3–0 da klokken passerte 92 minutter i Madrid. Resultatet ville gitt ekstraomganger, men kun 30 sekunder før overtiden var ute pekte dommer Michael Oliver på straffemerket etter at Lucas Vázquez fikk Medhi Benatia i ryggen.

Avgjørelsen utløste naturligvis et rabalder blant Juventus-spillerne, og sterkest av alle reagerte veteranen Gianluigi Buffon. Keeperen stormet mot Oliver og endte opp med å bli vist av banen.

– Et menneske kan ikke avgjøre om et lag ryker ut med en slik avgjørelse. Når jeg ikke føler meg bra nok, så stiller jeg meg i et hjørne. Han bør gjøre det samme, raser Buffon.

– Man må være forberedt for en slik kamp. Du må se det første oppgjøret og se at det ikke ble gitt straffe til oss for en lignende situasjon i Torino. Spesielt trenger du personlighet for å dømme en kamp som dette. Har du ikke personligheten, kan du like godt se kampen fra tribunen med kona og ungene dine mens du spiser pommes frites, fortsetter han.

Ronaldo avgjorde

Wojciech Szczesny entret banen, men var sjanseløs på straffesparket som Cristiano Ronaldo dunket i krysset. I sin 150. mesterligakamp ble portugiseren matchvinner sammenlagt og feiret i bar overkropp.

– Den kan dømmes, men den er også hard. Det er ingen katastrofedømming i det hele tatt. Han blir dyttet ut av balanse, sier Viasat-ekspert Rune Bratseth.

– Vi led oss gjennom denne kampen. Dette må vi lære av. Straffen er klar. Jeg skjønner ikke hvorfor de protesterte. Han hadde scoret om han ikke ble felt, sier Ronaldo i et intervju vist på Viasport 1.

AVGJORDE: Cristiano Ronaldo kastet drakten etter å ha sendt Real Madrid videre på overtid.

Foto: Oscar Del Pozo / AFP

Før dramaet på overtid hadde Juventus kjørt over et tamt Real-lag i store deler av kampen. Laget tok ledelsen allerede etter to minutter ved Mario Mandzukic, og samme mann doblet etter 37 minutter.

Blaise Matuidi fullførte første del av snuoperasjonen da han pirket inn 3–0 etter 61 minutter.

Drøye halvtimen senere snudde Ronaldo likevel alt med sin straffescoring.

– Det er slike kvelder vi kommer til å huske i lang tid fremover. Og Juventus da. Den muligheten de hadde her, den kampen de gjorde, det mirakelet de var så nære. Også snapper Real Madrid alt, sier Viasat-ekspert Petter Veland.

Bayern holdt unna for Sevilla

Sevilla gjorde veien til mesterligasemifinale ubehagelig for Bayern München, men maktet ikke å revansjere hjemmetapet.

Tyskerne gikk målløse av banen for første gang på 22 hjemmekamper i mesterligaen etter å ha scoret 73 ganger i de 21 foregående.

  • Bayern München er semifinaleklare sammen med Liverpool, Roma og Real Madrid. Trekningen foretas fredag.

Siste nytt

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal