Er dette VM-historiens fineste mål?

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp har satt sammen sin liste over VM-historiens fem vakreste scoringer. Er du enig med NRKs ekspert?

LAHM, Maradona og James

TOPP FEM: Hvilket mål mener Carl-Erik Torp er VM-historiens fineste? Se i videoen over.

Hvert VM inneholder øyeblikk som finner sin plass i historien. Når det kommer til vakre mål er det heller ingen unntak.

På Torps topp fem-liste finner man tre fantastiske scoringer fra det mange kaller tidenes VM-sluttspill, mesterskapet i Mexico i 1986.

Se alle scoringene i vinduet øverst.

5. Josimar, Brasil, 1986

På femteplass velger Carl-Erik Torp målet til Josimar mot Polen i åttedelsfinalen i VM i 1986. Den brasilianske ballkunstneren dro seg forbi to polakker før han fra død vinkel smalt ballen i nettet. Brasil vant til slutt kampen 4-0, men måtte senere gi tapt i kvartfinalen mot Michel Platinis Frankrike.

FILES-FBL-WC1986-BRA-NIR FILES-FBL-WC1986-BRA-NIR

PÅ LISTEN: Josimar feirer mot Nord-Irland i VM i 1986. Mot Polen scoret han et fantastisk mål.

4. Manuel Negrete, Mexico, 1986

Dagen før Josimar sitt kremmerhus, var det en lokal helt som sendte vertsnasjon Mexico til himmels. I åttedelsfinalen mot Bulgaria plukket Manuel Negrete opp en høy ball, la opp til et veggspill og avsluttet med et utsøkt saksespark i høyre hjørne. Som Brasil, ble Mexico også utslått neste runde mot Vest-Tyskland.

Manuel Negrete

HELT: Mexicos Manuel Negrete scoret et av VM-historiens fineste mål på hjemmebane.

3. Philipp Lahm, Tyskland, 2006

Neste på listen til Torp er en annen som leverte på hjemmebane. I Tysklands åpningskamp mot Costa Rica i VM 2006 vartet vertsnasjonen opp med flere fantastiske scoringer. Men det aller fineste kom fra VM-debutanten Lahm, som dro seg forbi en Costa Rica-spiller, før han plasserte ballen helt oppe i krysset. Tyskland vant kampen 4–2 og endte som vinner av bronsekampen i mesterskapet.

Jose Porras

I VINKELEN: Lahm sitt stjernetreff var helt utagbart for José Porras i Costa Rica-buret.

2. James Rodríguez, Colombia, 2014

Så til en av Brasil-VMs store spillere. James Rodríguez endte opp som turneringens toppscorer, men det aller fineste målet kom i åttedelsfinalen mot Uruguay. 26-åringen mottok ballen på brystet med ryggen vendt mot mål. I neste bevegelse vendte teknikeren opp og smalt ballen på helvolley, via tverrliggeren og inn. Målet endte som vinner av Puskas-prisen dette året.

James Rodriguez

TOPPSCORER: James Rodríguez endte som turneringens toppscorer med seks mål.

1. Diego Maradona, Argentina, 1986

Så til et mål det er umulig å komme utenom i slike kåringer. Torp holder dribleraidet til Diego Maradona i kvartfinalen mot England i 1986 som VM-historiens fineste mål. Kun minutter tidligere hadde Maradona scoret med "Guds hånd", før han deretter leverte et sololøp verden aldri hadde sett maken til. Arne Scheie på kommentatorplass måtte spørre seg selv: «Har vi noen gang sett et vakrere mål?». Muligens ikke, den dag i dag heller. Argentina, ledet av Maradona, vant til slutt mesterskapet.

maradona

VERDENSMESTER: Diego Maradona kunne heve VM-trofeet i Mexico City.

Mangler det en scoring? Bruk #nrksport eller kommentarfeltet.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

• Norges håndballkvinner møter vertsnasjonen i tidenes største EM

Norge havnet i gruppe med arrangørland Østerrike, Slovenia og Slovakia da trekningen for årets kvinne-EM i håndball ble gjort torsdag.

Norge er tittelforsvarer når mesterskapet spilles i Østerrike, Ungarn og Sveits. Laget spiller sine innledende kamper i gruppe E i Innsbruck og får en overkommelig vei til hovedrunden.

EM-sluttspillet varer i perioden 28. november til 15. desember. Antall deltakere økes fra 16 til 24 nasjoner.

Fra hver av de seks innledende puljene går de to beste videre til hovedrunden. Man tar med seg eventuelle poeng fra kampen mot det andre laget som avanserer fra samme gruppe.

Hovedrundekampene er lagt til Debrecen og Wien, mens semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Wien.

Norge har vunnet håndball-EM for kvinner hele ni ganger. Det første gullet kom i 1998. (NTB)

Silje Solberg-Østhassel i aksjon mot Slovenia i VM
  • KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026

Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien.

Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år.

Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon.

26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)

1. divisjon i fotball 2023: KFUM-Skeid (1-0)
  • Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)