Innbytteren sikret Vålerenga-seier tre sekunder før slutt

Det tok nesten 95 minutter før man fikk en scoring i kampen mellom erkerivalene Vålerenga og Lillestrøm, men da tok Bård Finne ansvar.

Eliteserien fotball 2018 Vålerenga-Lillestrøm

GODT INNHOPP: Bård Finne satte fyr på kampen da han kom inn i andreomgang.

Feiringen ble så ellevill at Finne sto med blødende nese da han ble intervjuet av Eurosport etter kampen.

– Det er ville feiringer, og jeg kjenner litt på at jeg blør neseblod. Jeg hadde ventet på den muligheten der, og så fikk jeg både én og to. Det er så deilig, sier Finne til kanalen, og legger til:

– Jeg ble omringet av hele benken, alle spillerne, og det var helt vilt.

– Gir oss aldri

Verken Vålerenga eller Lillestrøm maktet å score i en generelt sjansefattig førsteomgang, og til tross for en mer livlig andreomgang så det etter hvert ut til at kampen skulle ende uavgjort. Men innbytter Finne viste seg frem i sluttminuttene, først med et frisparkskudd som gikk knallhardt i stolpen. Noen minutter etter, nesten fem minutter på overtid, satte han inn seiersmålet.

– Jeg er stolt av gutta. Vi gir oss aldri. Bård Finne kommer inn og gjør et kjempeinnhopp. Vi trenger sånt, og det er helt fantastisk, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til Eurosport.

– Det er deilig å se slukøra Lillestrøm-spillere gå til garderoben nå, legger han til med et glis.

Vålerenga-spillerne feiret målet så heftig at matchvinneren begynte å blø neseblod etterpå.

Drikkepauser

Seieren betydde ekstra mye, siden det også ligger mye prestisje i oppgjøret mellom «naboene» Vålerenga og Lillestrøm. Finne forteller at akkurat dét kunne han merke på stemningen på tribunen.

– Det koker så sinnssykt her i dag. Det har det gjort i hele dag, sier han.

Det kokte på flere måter, for kampen måtte avbrytes to ganger for at spillerne skulle få drikkepause. Det skal ha vært opp mot 30 varmegrader ute på banen mens kampen pågikk.

Vålerengas seier gjør at laget har 21 poeng på tolv kamper, og ligger på en foreløpig fjerdeplass - med en kamp mer spilt før de fleste andre lagene skal i aksjon i morgen. Lillestrøm blir stående på elleve poeng.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».