Hopp til innhold

To Thingnes Bø-bom ga Fourcade verdenscupseieren: – Jeg er milevis bak

TJUMEN/OSLO (NRK): Martin Fourcade (29) vant verdenscupen sammenlagt etter at Johannes Thingnes Bø (24) sprakk på liggende skyting.

Russia Biathlon World Cup

NUMMER EN: Martin Fourcade er nok en gang øverst på pallen i verdenscupen sammenlagt.

Foto: Sergei Grits / AP

Laster innhold, vennligst vent..

– To bom på ligg er ikke lov. Med null på stå er jeg fortsatt milevis bak, sa en skuffet Thingnes Bø til NRK etter at verdenscupen var avgjort.

For det var ingen som kunne gjøre noe med suverene Martin Fourcade på dagens sprint i Tjumen. Med startnummer 27 plaffet Fourcade ned ti treff, og tok sin tiende verdenscupseier denne sesongen.

– Det var mentalt utfordrende. Jeg er veldig glad og stolt over skytingen i dag, sa Fourcade til NRK etter rennet.

Johannes Thingnes Bø hadde et lite håp om å kunne utfordre franskmannen denne helgen, men allerede på første skyting bommet stryningen to ganger.

Helsvart for Thingnes Bø

Det ble en helsvart dag for det norske sammenlagthåpet. Ikke bare ble det klart at Fourcade tok seieren i verdenscupen sammenlagt, Thingnes Bø tapte også sprintverdenscupen som han ledet før dagens renn.

– Jeg hadde muligheten til å vinne gultrøyen, men misset også sprinttrøyen i dag. Så det var liksom bare alt på en gang i dag.

To bom på liggende skyting ble ødeleggende før lillebror-Bø. Ikke engang en forrykende ståendeskyting kunne redde nok poeng til at han kunne være med å kjempe videre i verdenscupen.

– Det var tungt fra første meter i dag. Jeg var aldri god nok dessverre, og det synes jeg er kjempekjedelig, rett og slett.

Syv på rad for Fourcade

Fourcade vant rennet hele trettitre sekunder foran landsmannen Simon Desthieux, og tok seksti verdenscuppoeng.

Fourcade har da 1056 poeng sammenlagt, Johannes Thingnes Bø kan i beste fall komme opp på 1044 poeng.

Det er Fourcades syvende seier i verdenscupen sammenlagt på like mange år.

  • Thingnes Bø ble beste nordmann på en 14. plass, Tarjei Bø kom på 16, Henrik L'Abée-Lund tok en 25. plass, Vetle Sjåstad Christiansen fulgte like bak på 26. plass. Erlend Bjøntegaard, Lars Helge Birkeland og Ole Einar Bjørndalen tok henholdsvis 37., 38., og 39. plass. Fredrik Gjesbakk ble fjerde sist på en 57. plass.

Siste nytt

  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Hansen og Barcelona med kjempesmell i semifinalen

    Caroline Graham Hansen og Barcelona er storfavoritter til å vinne mesterligaen, men røk på et bananskall i første semifinalekamp mot Chelsea. Det endte med 0-1-tap.

    Erin Cuthbert ble kampens eneste målscorer like før pause, og de blåkledde tar med seg en 1-0-ledelse til returoppgjøret i London neste lørdag.

    Chelseas Guro Reiten kom inn som innbytter på overtid, mens Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut etter en drøy time. Hansen spilte hele kampen for Barcelona.

    Spain Soccer Champions League
    Foto: Jose Breton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal