Suksesstrener Mikkjal Thomassen forlater Fredrikstad

Mikkjal Thomassen (48) forlater Fredrikstad midt i sesongen. Han er på vei til ny klubb.

Det melder FFK. Spillerne fikk beskjed om avgangen mandag formiddag.

Thomasen ble hentet til Fredrikstad i november 2022. Mannen fra Færøyene fikk skikk på klubben og ledet den i fjor opp til Eliteserien som vinner av 1. divisjon.

Med det var FFK tilbake på øverste nivå siden 2012. Laget har overrasket i comebacket og ligger på en sterk 5.-plass med 23 poeng fra 14 kamper.

dnyEgmacwhc

• Maanum senket Rosenborg - sikret Arsenal-avansement i mesterligakvaliken

Frida Maanum ble matchvinner da Rosenborg tapte 0-1 borte mot Arsenal i finalen av 1. runde i kvalifiseringen til mesterligaen lørdag kveld.

Rosenborgs europadrøm ble dermed knust etter at de serverte en sjokkseier over Atlético Madrid i semifinalen.

Lørdag kveld fikk Rosenborg en fryktelig start på kampen da keeper Rugile Rulyte rotet det til i egen boks og Maanum sendte vertene i ledelsen etter litt klabb og babb.

Scoringen ble kampens eneste, og Maanum kunne dermed juble for å ha blitt matchvinner med sin 29. nettkjenning for Arsenal.

Mandag skal oppgjørene i 2. runde trekkes. Der er Vålerenga Norges eneste representant etter at de vant 3-1 over Farul Constanta. Det er siste steg før gruppespillet i Mesterligaen.

Frida Leonhardsen-Maanum
  • Skrekkskade for Fossesholm

Langrennsutøvar Helene Marie Fossesholm fekk kneet ut av ledd under ei fotballturnering laurdag. Dette skjer berre åtte månader etter at ho gjorde comeback på langrenn, melder VG.

Ifølgje avisa hadde ho akkurat entra bana då det smalt i ein duell.

– Eg skreik jo først. For akkurat då det skjedde var det veldig vondt. Så såg eg ned på kneet mitt og så var jo alt malplassert. Det var jo ingen kneskål der den skulle vere, fortel Fossesholm.

Langrennsløparen vart frakta til legevakta i Oslo. Før røntgenbilete vart tatt, skal kneskåla godt på plass. Fossesholm må vidare til MR før ho kan starte trene ordentleg igjen.

Helene Marie Fossesholm
  • Emily Sartz-Lunde sikret US Open-bragd – vant doublefinalen i junior

Tennistalentet Emily Sartz-Lunde (18) og hennes marokkanske makker, Malak El Allami (18), hadde få problemer i doublefinalen i junior i US Open.

– Det var så fantastisk! Jeg fikk gåsehud, dette er alt jeg har jobebt for siste årene, det var kjempebra, sier en strålende fornøyd US open-vinner til NRK.

Lunde og El Allami vant tittelen med settsifrene 6-2, 4-6, 10-6 mot tsjekkerne Julie Pastikova og Julia Stusek. På vei mot finalen tapte den norsk-marokkanske duoen kun to sett.

Lunde og El Allami fikk en drømmestart på finalen da de brøt tsjekkernes første servegame og raskt gikk opp i 3-0-ledelse. Den ledelsen ga de aldri fra seg, men brøt heller nok en gang og vant settet 6-2.

I andre sett slo imidlertid Pastikova og Stusek tilbake da de brøt Lunde og El Allamis andre servegame. Og som i første sett, klarte også tsjekkerne å bryte to ganger og vant dermed settet 6-4.

Dermed måtte kampen avgjøres i et match-tiebreak, hvor det var første lag til ti poeng. Duoene fulgte hverandre til 5-5, før Lunde og El Allami rykket ifra og vant 10-6.

– Det er stort for meg, men det er stort for norsk tennis også. Det viser at det er mulig, bare man jobber på. Nå håper jeg at flere juniorer kommer etter Nicolai (Budkov Kjær) og meg selv.For verdenseneren Nicolai Budkov Kjær ble det derimot ingen jubelkveld. Nordmannen spilte også finale, men i singleturneringen i US open, og startet glitrende mot spanske Rafael Jodar. Budkov Kjær vant det første settet 6-2.

Men i det andre settet vant spanjolen med de samme sifrene, og da Jodar vant 7-6 i siste sett, måtte det et tie break til for å kåre en vinner.

Der var spanjolen fullstendig overlegen, og nektet Budkov Kjær sin andre Gram Slam-turneringsseier denne sesongen.

Det hadde i så fall satt 18-åringen opp på en helt spesiell liste.

Emily Sartz-Lunde (t.v.) kunne juble for seier i doubleturneringen i US Open. Her sammen med Malak El Allami.