Hopp til innhold

Halfvarsson rotet på hjemmebane: – Han ga bort seieren

OSLO/FALUN (NRK): Alexander Bolsjunov har et solid forsprang i mini-touren i Falun etter at han straffet en sløv Calle Halfvarsson ut på oppløpet i Falun.

Verdenscup langrenn sprint i Drammen.

NEDTUR: Calle Halfvarsson så ut til å kunne vinne på hjemmebane, men mistet fart på vei ut på oppløpet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Litt trist å se han sløser det bort slik. Det så ut til at tankene på å vinne på hjemmebane i Falun forkludret alt, sier NRK-kommentator Jann Post.

Calle Halfvarsson ledet på vei inn i den siste svingen og var på vei mot sin kanskje største seier i karrieren, men nølte og virket usikker på hvilket spor han skulle velge på oppløpet.

Svensken, som fyller 29 år lørdag, mistet fart og var sjanseløs da Alexander Bolsjunov forsto hva som skjedde og økte frekvensen.

Mistet ledelsen

Det betyr også at Johannes Høsflot Klæbo mister sammenlagtledelsen i mini-touren i Sverige.

– Et merkelig oppløp. Calle hoppet mellom flere spor og bommet på flere tak. Han ga bort seieren litt her med de småfeilene. Dessverre litt typisk på bursdagen hans, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

– Han rotet det til i svingen og tapte verdifull fart. Dessverre for Calle og Sverige, supplerer Fredrik Aukland.

FIS Cross Country World Cup

I FORM: Alexander Bolsjunov var best i Falun lørdag.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Bolsjunov tok samtlige 45 bonussekunder i Falun lørdag. Russeren lå 15,6 sekunder bak Klæbo i mini-touren før rennet, men da nordmannen endte nede på en 22. plass, er rollene endret.

– Dette var tungt. Rett og slett helsvart. Ingenting stemte i hele tatt. Jeg var ikke i nærheten av å kjempe om et eneste bonussekund heller. Sånne dager kommer, og nå var det min tur, sier Klæbo til NRK.

Søndag trenger han ett lite poeng for å sikre sammenlagtseieren i verdenscupen dennes sesongen.

– Jeg må komme meg til mål i morgen for å sikre den kula. Det skal vel mye til at jeg roter det bort. Jeg bør klare det, sier Klæbo.

Sundbys slåsskamp

Martin Johnsrud Sundby var best av de norske med sin 8. plass. Han oppsummerer rennet som «slåsskamp i 15 kilometer».

– 15 kilometer fellesstart blir fort slik. Det virker som FIS syns det er morsomt med kamp, tette dueller, ulykker og folk som blir disket. Vi syns kanskje ikke det er like stas, men det var greit i dag. Det handler om å holde seg på bena, sier Sundby.

– Hva kan du si om den norske laginnsatsen i dag?

– Vi skal ha minimum én på pallen. Det er målet hvert eneste løp. Én på pallen og tre blant de ti beste. Nei, dette er ikke godt nok.

Siste nytt

  • Syklist Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland

    Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden.

    Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X.

    Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten.

    Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet.

    27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: Team Visma-Lease a Bike/X
  • Norge medarrangør av VM 2031 for menn

    Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tildelt håndball-VM for menn til Norge, Danmark og Island. Vertskapsbyer er ikke klart.

    – Det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. Danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med Island på nye måter. Vi gleder oss, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

    Norge er også medarrangør av VM i 2025 for menn. Mesterskapet da skal da arrangeres sammen med Danmark og Kroatia, med finale i Telenor Arena.

    EM i 2026 for menn skal også spilles i Norge, da med Danmark og Sverige som medarrangør.

    I tillegg skal EM i 2028 for kvinner spilles i Norge, Danmark og Sverige.

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Tidligere Liverpool-spiller suspendert av eget lag

    Naby Keïtas tid i Liverpool ble preget av skader og midtbanespilleren har heller ikke blitt en suksess i Werder Bremen denne sesongen. Keïta var ikke i troppen da Werder Bremen tapte 0-5 mot Bayer Leverkusen søndag og nå er han suspendert ut sesongen.

    Ifølge sportsdirektør Clemen Fritz droppet Keïta å bli med i lagbussen da han fikk vite at han var tiltenkt en plass på benken i søndagens kamp.

    Keïta har selv avvist at det er tilfellet, men tirsdag har Werder Bremen likevel altså valgt å suspendere ham.

    – Nabys oppførsel kan ikke tolereres av oss som klubb. Han sviktet laget og satte seg selv foran laget. Det kan vi ikke tillate, sier Fritz.

    Werder Bremen har ilagt Keïta en bot og han får verken trene med laget eller tilbringe tid i lagets garderobe fremover.

    Keita
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal