Hopp til innhold

Hvem skuffet deg mest? Her er vårt lag med floppene i VM

Noen imponerte, men VM 2018 var også mesterskapet der mange skuffet voldsomt. Her er noen av «verstingene» som vi har plukket ut i samarbeid med NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

World Cup - Group F - South Korea vs Germany

SKUFFELSE: Tyskland var den største skuffelsen av alle i VM, og to av disse fire er med på vårt lag med de største floppene.

Foto: John Sibley / Reuters

Vi har satt opp floppene i en noe naiv 3-2-3-2 formasjon, for å få plass til de vi synes har skuffet mest.

Keeper:

David de Gea (Spania): Det startet med tre baklengs, inkludert én kjempetabbe, i den første kampen mot Portugal. Det endte med en statistikk som sier at seks av syv skudd mot Spanias mål gikk inn, og en keeper med færrest redninger (på minst tre kamper) av noen siden 1966.

World Cup - Group B - Spain vs Morocco

ALT INN: Seks av syv avslutninger på Spanias mål endte i nettet, i tillegg til fire av fire i straffesparkkonkurransen mot Russland.

Foto: Mariana Bazo / Reuters

– Jeg ville også vurdert Manuel Neuer, sier Torp.

Forsvar:

Lukasz Piszczek (Polen): For én med 65 landskamper siden 2007, og 214 kamper for Borussia Dortmund, ble de to han spilte i Russland to av de han helst vil glemme. Rett ut etter 2–1 mot Senegal og 0–3 mot Colombia, og da Polen endelig vant en kamp var ikke veteranen på banen.

piszcek

DEN TUNGE VEIEN: Lukasz Piszczek og Polen var sammen med Egypt den av de antatte outsiderne som skuffet mest.

Foto: Frank Augstein / AP

Jérôme Boateng (Tyskland): Løpt i senk av Mexico i den første kampen, og virket ikke mye lettere mot Sverige da han til slutt ble utvist. Dermed ble det eneste positive for Boateng at han slapp å være med på ydmykelsen mot Sør Korea. «Sunday League player» og «joke» var merkelappene Roy Keane og Gary Neville satt på midtstopperen.

boateng

SENT UTE, TIDLIG HJEM: En tung og treg Jérôme Boateng på etterskudd mot Sveriges Marcus Berg, en kamp hvor tyskeren til slutt ble utvist.

Foto: Sergei Grits / AP

Nicolás Tagliafico (Argentina): Startet alle kampene for et fullstendig ubalansert og topptungt argentinsk lag, som slapp inn ni mål på fire kamper. Kaos i de bakre rekker, med og uten ball, ingen bidrag offensivt. Sterk konkurranse fra resten av lagkameratene der bak.

World Cup - Round of 16 - France vs Argentina

FRALØPT: Nicolás Tagliafico og Javier Mascherano ikke i nærheten av å stoppe Kylian Mbappé med lovlige midler.

Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters

Defensiv midtbane:

Javier Mascherano (Argentina): Høyst medskyldig at gjengen bak han stadig havnet i trøbbel. En skygge av den spilleren vi husker fra forrige VM, og tiden i Liverpool og Barcelona. Dekker mindre rom, treg og unøyaktig med ball.

– Egentlig ville jeg hatt med Roberto Battaglia i stedet for Mascherano i den argentinske troppen. Han er mye yngre og skulle vært sjefen på denne midtbanen, mener Torp.

Laster Twitter-innhold
World Cup - Round of 16 - Colombia vs England

KLØNETE: Verken VAR eller all verdens øyne rettet mot seg var nok til å stoppe Carlos Sánchez fra denne manøveren mot Harry Kane og England.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

Carlos Sánchez (Colombia): Mannen med 88 landskamper og over 300 kamper i Ligue 1, Premier League, Serie A og La Liga etterlot lagkameratene i undertall og store problemer da han handset på streken etter to minutter mot Japan i første kamp. Bidro sterkt til at åttedelsfinalen ble den siste da han hodeløst rev ned Harry Kane lenge før ballen i det hele tatt var i nærheten.

Offensiv midtbane:

Thomas Müller (Tyskland): Manglet seks scoringer på å bli tidenes mestscorende i VM. Det gjør han fortsatt. Ingen skandale i seg selv, men det eneste som står igjen i statistikken for den tidligere gullstøvelvinner er et gult kort. Benket i den siste og avgjørende kampen.

World Cup - Group F - South Korea vs Germany

TRIST: Verdensmesterskapet 2018 ble en nitrist affære for Thomas Müller og Tyskland.

Foto: John Sibley / Reuters

Mesut Özil (Tyskland): Slaktet av eksperter og på sosiale medier for en tilsynelatende lat og uinspirert holdning. – Jeg synes Mesut Özil manglet fart og kroppsspråk. Han får så mye frihet fra Löw, men gir ingenting tilbake, sa Lothar Mätthaus og oppsummerte med det manges oppfatning av Tysklands playmaker.

ozil

KRITIKK: En oppgitt Mezut Özil ble for mange personifiseringen av et tysk lag som skuffet voldsomt.

Foto: Luis Acosta / AFP
Laster Twitter-innhold

David Silva (Spania): Toppscorer med fem mål og flest assists (fire) i kvaliken hvor Spania imponerte stort. I selve mesterskapet markerte Silva og Spania seg mest med en endeløs rekke av pasninger, og ingen scoringer eller målgivende er skuffende og kritikkverdig for en som har skjemt bort lagkamerater og fans i årevis.

david silva

NEDTUR: David Silva og Spania var en skygge av det de viste på veien mot VM.

Foto: Benjamin Cremel / AFP

Carl-Erik Torp mener disse bør «få kamp» av spillere som også tegnet seg på scoringslisten.

– Sadio Manè fra et Senegal som mange hadde forhåpninger til, men ikke kom videre fra gruppespillet. Eller Angel Di Maria som scoret et flott mål, men ellers var helt naken, sier han.

Angrep:

Robert Lewandowski (Polen): Opprettholdt den imponerende statistikken fra klubblagene ved å score mest av alle i kvaliken, men mesterskap er åpenbart ikke Lewandowskis greie.

Laster Twitter-innhold

Et mål i EM på hjemmebane 2012 er beholdningen, i år ble det null akkurat som i EM for to år siden. Snøt i tillegg Senegal for avansement da han bommet på åpent mål i den for Polen betydningsløse kampen mot Japan.

World Cup - Group H - Japan vs Poland

BOMTUR: Robert Lewandowski hadde lagt igjen den beryktede målteften hjemme.

Foto: Jorge Silva / Reuters

Gabriel Jesus (Brasil): Jobber hardt og bidrar på sin måte for laget, men man kommer ikke unna at null mål på fem kamper ikke er vanlig kost for en spiss fra Brasil. Ropene på Firmino ble stadig høyere utover i turneringen. På dette laget presses han hardest av en lagkompis i Manchester City, Raheem Sterling med to mål på 44 kamper for England og ingen på de seks han spilte i Russland.

jesus

MÅLTØRKE: Brasil-trener Tite fikk mye kritikk i hjemlandet for lojaliteten til Gabriel Jesus. – Den beste taktikken for en spiss er å putte ballen i nettet, mente en kommentator.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

– Timo Werner (Tyskland) er også en kandidat her, sier Torp.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

    Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

    Det bekrefter hun overfor NRK.

    Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

    – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

    Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

    Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

    Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

    Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

    PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

    Friidretts-VM 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

    Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

    For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

    – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

    – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

    Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

    Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

    – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

    Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

    55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

    NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal