Hopp til innhold

Klæbo: – Jeg vet ikke om Arild eller morfar er så fornøyd med den fotballspillinga

Hverken morfar Kåre Høsflot eller landslagstrener Arild Monsen er fornøyd med Johannes Høsflot Klæbos karriere for Astor 2 i 6.-divisjon.

Johannes Høsflot Klæbo

FERIE: Johannes Høsflot Klæbo forsøker å gå så lite på ski som mulig.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg vet ikke om Arild Monsen eller morfar er så fornøyd med den fotballspillinga. Jeg spilte fotballkamp i går, og det er skrubbsår på knærne og vondt å gå. De er ikke så «happy» med det, sier Johannes Høsflot Klæbo til NRK.

Han har gjentatte ganger fortalt at han gleder seg til å koble av fra langrenn med fotball. Det er tydeligvis ikke trenerne like happy med.

– Oppførte meg som en gal

Klæbo «rykket ned» fra verdenseliten til 6. divisjon da han ikledde seg Astor 2-drakten søndag, men han virker ikke veldig redd for å bli skadet i dueller, taklinger eller annet.

– Hvis jeg er uheldig, får man kanskje se på det til neste gang. Søsteren min så meg spille kamp i går, og hun spurte hvorfor jeg oppførte meg som jeg var gal. Jeg går ikke rundt og tenker at jeg skal bli skadet, sier Klæbo.

– Holder du litt igjen da? Er du bekymret?

– Nei, jeg føler det ikke sånn selv. Jeg er nok ikke blant dem som holder igjen mest. Hvis du trekker deg i en takling, er det du som får vondt, svarer Klæbo.

Verdenscupvinneren har droppet en del skirenn i det siste for å prioritere ferie. Han har slappet av og tatt livet med to etter at han sikret «kula» i Falun i verdenscupfinalen.

– Jeg kjenner at jeg snart er motivert for å begynne å trene igjen. Så får jeg bare passe på at jeg ikke starter for tidlig. jeg har gått minst mulig på ski, så får jeg begynne igjen når mai går mot slutten, sier Klæbo.

Vidar Løfshus , Finn Hågen Krogh, Petter Northug jr., Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar

SPRINTLANDSLAGET: Finn-Hågen Krogh, Petter Northug, Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal, Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo utgjør sprintlandslaget.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Northug: – Spennende

Da starter sesongoppkjøringen mot 2018/2019-sesongen, og da er Klæbo på lag med Petter Northug.

– Motivasjonen min er på å prestere neste vinter, men det er også motiverende å være i treningsgruppa med Johannes. Han har tatt steget de siste to årene, og har gjort ting sin egen vei. Det er spennende, sa Northug på mandagens pressekonferanse.

– Det er umulig å si hvem av oss som er raskest på et oppløp. Det kommer til å bli noen tette dueller på hurtighet på rulleski, sier Klæbo om vinterens superduell.

Klæbo spiller fotball for Astor 2 i 6. divisjon, og søndagens kamp var hans sesongdebut. Da vant Astor 2 5–1 borte mot Trondheim Internasjonal Fotballklubb. Klæbo & co. står nå med to seirer på to kamper, og leder 6.-divisjonsavdelingen.

Se Johannes Høsflot Klæbos utrolige scoring.

ØNSKEREPRISE: Johannes Høsflot Klæbo viste fotballkunster i fjor.

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal