Hopp til innhold

Lagerbäck varsler innstramminger på landslaget

SANDVIKA (NRK): Etter et drøyt år som landslagssjef gjør Lars Lagerbäck endringer som skal sikre suksess for det norske herrelandslaget.

 Lars Lagerbäck .

LANDSLAGSSJEF: Lars Lagerbäck har hatt drøyt ett år i rollen som Norges landslagssjef.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mandag samlet han en amputert landslagstropp i Sandvika. På treningen mandag var det kun seks spillere i aksjon på kunstgresset på Kadettangen utenfor Oslo. Faktisk var det flere fra det norske støtteapparatet enn spillere i aksjon.

Årsaken er de mange forfallene, og at landslagstreningen var valgfri. På grunn av snøvær på Østlandet var treningen på kunstgress, og mange av landslagsspillerne kjørte restitusjonstrening etter kamp i helgen.

– Vi fikk ingenting ut av dagens trening, innrømmer landslagssjefen.

Glissent

GLISSENT: Kun Rune Almenning Jarstein, Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli, Iver Fossum, Sigurd Rosted og Birger Meling deltok på mandagens trening.

Foto: Anders Mjaaland

Slanker troppen

Det skal bli færre spillere på trening framover, avslørte Lars Lagerbäck på mandagens pressekonferanse. Etter et år med prøving og feiling skal han bygge den mye omtalte «stammen» i laget.

– Når jeg ser tilbake på 2017, ser jeg at vi var for mange spillere i aksjon, ikke minst i treningskamper. Vi hadde liten kontinuitet, men troppen var jevnspilt, sier Lagerbäck.

Norge møter Australia på fredag før landslaget reiser til Albania mandag. Lagerbäck har kun et par treninger med landslaget før fredagens oppgjør, og da må han bruke tiden godt.

– Det holder ikke bare å være med lenger. Jeg gjør ikke dette på grunn av dårlig «attityd», men vi må prioritere, sier Lagerbäck.

Derfor skulle han helst sett at de fleste var med på treningskampene den kommende uken, men slik blir det ikke. Joshua King, Alexander Sørloth, Haitam Aleesami og Sander Berge, flere av Norges beste spillere, er ikke med.

– Vi skulle helst hatt med de beste, men sånn blir det. Fordelen er at noen andre får sjansen, sier Lagerbäck.

Joshua King

IKKE MED: Joshua King, her i aksjon for Bournemouth i helgens kamp mot Everton.

Foto: Peter Nicholls / Reuters

Nye fjes

Likevel er det helt nye fjes i troppen som nå lader opp til to treningskamper. Hverken Sigurd Rosted eller Kristoffer Ajer står med a-landskamper for Norge, men kan få sjansen allerede i fredagens kamp.

– Det er utrolig stort, dette er jeg virkelig stolt over. Å ta steget opp på a-landslaget betyr mye, sier Celtics Kristoffer Ajer (19).

– Ajer har fysikken, og det er viktig for en stopper. Han skal rydde unna innlegg og vinne dueller. med bakgrunn som midtbanespiller har han pasningsspillet inne. Så får vi se om hodet er på riktig plass, han kan bli så god han vil, sier Lagerbäck om 19-åringen.

Kristoffer Vassbakk Ajer

FØRSTEREIS: Celtic-midtstopper Kristoffer Ajer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal