Hopp til innhold

Maradona hyllet Castro, Chavez og Gaddafi - ba om å få møte Lukasjenko

Diego Maradona er ansatt som ny styreleder i den hviterussiske klubben Dinamo Brest. Han startet jobben med å skryte av noen av verdens mest omstridte statsledere.

Maradona vinker til publikum fra stor bil

I HVITERUSSLAND: Diego Maradona gjorde en alt annen en anonym entre på fotballstadion i Brest mandag kveld.

Foto: Sergei Gapon / AFP

Ikke lenge etter at han sjanglet seg ut fra VM-tribunen med hele verdens øyne rettet mot seg, skaper fotballegenden Diego Maradona igjen overskrifter.

Da 57-åringen ble presentert som ny styreleder i den hviterussiske klubben Dinamo Brest mandag kveld kom han nemlig med følgende oppsiktsvekkende uttalelse:

– Jeg har gode minner om Fidel Castro, (Hugo) Chavez og (Muammar) Gaddafi, og jeg kjenner også (Vladimir) Putin. Nå vil jeg gjerne ta et bilde med (Alexander) Lukasjenko, sa Maradona med henvisning til Hviterusslands president.

– Deretter håper jeg at han blir tilhenger av klubben, fortsatte 57-åringen, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Maradona vinker til publikum

Maradona ble møtt av en tribune stappfull av fans i Brest.

Foto: Sergei Gapon / AFP
Diego Maradona i en gigantisk bil på stadion

Maradona vinker til sine nye fans.

Foto: Vasily Fedosenko / Reuters
Maradona vinker

Maradona hilser til fansen.

Foto: Vasily Fedosenko / Reuters

Voldsom entre

Maradona ankom fotballstadion i Brest i en stor svart bil som minnet om et militært kjøretøy.

Utover å ramse opp omstridte, tidligere statsledere, forklarte Maradona også hvordan han opplever å skulle bo i Hviterussland.

– Da jeg var liten hadde jeg ikke sko, og jeg gikk rundt på bare føtter. Så jeg er ikke redd for snø. Jeg kan leve i Hviterussland uten problemer.

Dinamo Brest ligger på 6.-plass i Hviterusslands øverste fotballiga etter halvspilt sesong. Maradona håper å bidra til å løfte klubben ytterligere.

– Vi skal forsøke å skape et lag som kjemper om topplasseringer, sa han.

Dinamo Brest tapte mandag 3-1 mot Shakhtjor Soligorsk med Maradona på tribunen.

Maradona fikk ring

Maradona studerer ringen han fikk i gave av sin nye klubb mandag.

Foto: Vasily Fedosenko / Reuters

Viste fingeren i VM

Maradona var nylig involvert i flere episoder som FIFA-gjest under fotball-VM i Russland. Han røykte på tribunen, viste fingeren til nigerianske tilskuere og kom med heftige beskyldninger mot en dommer. I tillegg måtte han behandles av lege etter Argentinas 2-1-seier over Nigeria.

Han tilbød seg også å trene det argentinske landslaget gratis etter at Lionel Messi & co. røk ut av VM i åttedelsfinalen.

Ingen kommentering.

Maradona skapte reaksjoner i VM da han viste fingeren til nigerianske tilskuere.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal