NHL-kamp endte i masseslagsmål – dommeren viste ut alle utespillerne

NHL-kampen mellom Vegas Golden Knights og Winnipeg Jets fikk en brutal avslutning. Dommerne endte opp med å dele ut 22 utvisningsminutter – etter at kampen var ferdig.

Ryan Carpenter #40 and Ryan Reaves #75 of the Vegas Golden Knights get into a fight Ben Chiarot

SLÅSSKAMP: Vegas-spiller Ryan Carpenter (til venstre) og lagkamerat Ryan Reaves hamrer løs på Winnipeg Jets' Ben Chiarot etter kampen.

Da sluttsignalet gikk i Vegas, sto jubelen i taket i Las Vegas. Men på isen var det full slåsskamp, og alle utespillerne var involvert.

Det startet med at Winnipeg-spiller Adam Lowry gikk bort til to av Vegas-spillere for å yppe da sluttsignalet gikk. Det likte de dårlig, og spetakkelet var i gang. Spillerne hamret løs på hverandre i et snaut minutt, før dommertrioen klarte å skille de illsinte spillerne fra hverandre.

Da fikk dommerne en fryktelig oppryddingsjobb i T-Mobile Arena i Las Vegas. Dommertrioen, bestående av Wes McCauley, Marc Joannette og Brad Meier, besluttet å gi samtlige spillere to minutter for roughing (slåssing). Lowry gikk ytterligere to minutter for å starte slåsskampen.

Det ble dermed delt ut 22 utvisningsminutter etter at kampen var over.

Laster Twitter-innhold

Scoret etter 35 sekunder

Når det gjelder hockeykampen, var det Vegas Golden Knights som fikk den beste starten. Kun 35 sekunder var spilt da Jonathan Marchessault satte kampens første scoring. Det ble 1. periodes eneste nettkjenning.

I 2. periode økte de ledelsen til 3-1, før gjestene fra Winnipeg reduserte til 3–2 like etter 2. pause. De presset knallhardt på for utligning, og tok ut keeperen i jakte på 3-3-målet. Da ble det i stedet 4–2 og hjemmeseier i Las Vegas.

– Bedre enn vi skulle tro

Det betyr at Vegas Golden Knights nå leder 2–1 i kamper, og at det nystartede laget kun er to kamper unna en Stanley Cup-finale. Det er det få som hadde trodd før sesongen startet.

Vegas Golden Knights

FULL JUBEL: Hjemmefansen hadde mye å juble for i nattens kamp mellom Vegas Golden Knights og Winnipeg Jets.

– Det har vært en lang sesong, og det har vært veldig gøy å være en del av det. Vi fortjener å være her, så jeg håper vi kan fortsette fram til sesongen er ferdig, sa Marc-André Fleury på pressekonferansen etter kampen.

Han er lagets keeper, og har hatt en formidabel sesong i Vegas-buret. Stort sett hele laget har levert langt bedre enn forventet.

– Vi er jo gode spillere, men det er en del som har vært mye bedre enn vi skulle tro på forhånd. Her har vi fått et bra trenerteam, og spillerne har fått sjanser som vi kanskje ikke har fått tidligere. Alle har tatt den med begge hender, sier James Neal, som ble kåret til banens beste i nattens kamp.

• Verstappen vant i Kina – Hamilton med sterk andreplass

Red Bulls tredoble verdensmester Max Verstappen vant Formel 1-sesongens første sprintløp i Kinas Grand Prix på lørdag.

Den nederlandske 26-åringen slo Mercedes' Lewis Hamilton med 13,043 sekunder i det 19 runder lange løpet på Shanghai International Circuit og økte ledelsen i mesterskapet foran lagkamerat Sergio Perez, som endte på tredjeplass.

Ferraris Charles Leclerc og Carlos Sainz ble nummer fire og fem.

McLarens Lando Norris hadde beste startposisjon, men endte på sjetteplass. Teamkollega Oscar Piastri ble nummer sju og Mercedes' George Russell ble nummer åtte.

Chinese Grand Prix
  • Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».