Hopp til innhold

Johaug etter å ha mistet ledertrøya: – Har fått en optimal start

LENZERHEIDE (NRK): Therese Johaug og Maiken Caspersen Falla kunne smile bredest av de norske kvinnene etter sprinten i Lenzerheide. Johaug avanserte til de mest fryktede rivalene i sammendraget, mens Falla endte på pallen.

Tour de ski 2019/20

SIER DET MESTE: Johaugs uttrykk sier det meste om Tour de Ski-starten: Den har vært god.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg kunne ha tapt en spurt i går og jeg kunne ha blitt utslått i prologen i dag, så jeg føler jeg ligger foran skjema, sier Therese Johaug etter to av sju Tour de Ski-etapper.

Men det ble ingen spurt i lørdagens fellesstart, for Johaug gikk videre til kvartfinale i søndagens sprint. 23.-plass på etappen ga henne seks bonussekunder.

Samtidig som Johaug ligger foran skjema, ligger de fleste av rivalene bak.

Frida Karlsson (startnekt av helseårsaker) og Krista Pärmäkoski (sykdom) kastet inn håndkleet allerede før tourstarten.

Etter lørdagens etappe kastet Stina Nilsson inn håndkleet, mens amerikanerne Jessica Diggins og Sadie Maubet Bjornsen smurte seg bort. De to amerikanske stjernene gikk sammen i mål, til 29. og 30. plass lørdag, 1.20 bak Johaug.

Switzerland Tour De Ski

GOD TOUR-START: Therese Johaug vant lørdagens etappe og tok seg til sprintkvartfinalen lørdag.

Foto: Urs Flueeler / AP

Østberg og Andersson skuffet

Søndag ble både Ebba Andersson og Ingvild Flugstad Østberg utslått i prologen.

– Jeg hadde forhåpninger om å klare å ta meg videre, så jeg er skuffa. Det er ikke positivt for verken meg eller andre at Johaug tar seg videre, sier Andersson til NRK.

– Det er kjedelig å ikke gå videre til heatene i en sprint. Det pleier jeg å gjøre. Jeg var rett og slett ikke god nok, og hadde ikke sprintfarten inne. Jeg var veldig høyt oppe i går, men kom ned på jorda nå, sier Østberg.

Med tredjeplass i dagens sprint, og dermed 48 bonussekunder, overtok russiske Natalja Neprjajeva over sammenlagtledelsen. Hun er også en løper å se opp for i sammendraget.

Det endrer uansett ikke Johaugs konklusjon:

– Jeg har fått en optimal start på touren så langt. Jeg er veldig fornøyd med egen prestasjon, ikke minst i dag med prologen. Jeg ser lyst på Tour de Ski framover, erkjenner Johaug.

Reiser hjem etter andreplass

Fornøyd med søndagens løp, er også Maiken Caspersen Falla. Hun reiste seg fra en 52.-plass på lørdagens etappe til andreplass på sprinten søndag.

– Jeg er glad for å komme til finalen. I går hadde jeg en bekmørk dag på jobb. Jeg merker jo dessverre at formen ikke er det den skal være. Pallplass i en relativt tung helg er jeg relativt godt fornøyd med, sier Caspersen Falla til NRK.

– Fortsetter du touren eller er det første fly hjem?

– Det blir nest første fly hjem. Jeg har gått glipp av mye trening – hardøkter og distanserenn. Jeg vet at jeg må ha det for å være i form. Nå må jeg hjem for å legge ned den jobben jeg har gått glipp av tidligere i vinter på grunn av sykdom.

Tour de Ski 2019/20

DAGENS PALL: Anamarija Lampic vant dagens Tour-sprint foran Maiken Caspersen Falla og Natalja Neprjajeva.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Mye som kan skje

Det var den slovenske spesialsprinteren Anamarija Lampic som vant sprinten. Med det henviste hun Johaug til tredjeplass i sammendraget etter to etapper, men sloveneren er normalt ingen trussel sammenlagt i Tour de Ski.

Johaug er uansett nå 22 sekunder foran Østberg sammenlagt. Andersson er ytterligere ett sekund bak.

Diggins og Bjornsen er henholdsvis 34 og 36 sekunder bak sammenlagt, etter god sprintinnsats.

– Det er mye som kan skje, det er fem renn igjen, så man får bare være skjerpet på start, konstaterer Therese Johaug.

Mandag er det hviledag, før touren fortsetter med intervallstart i fristil i Toblach nyttårsaften.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Haaland høgt

Haaland med fire mål (!) - blir hylla for ekstrem skåring

Erling Braut Haaland herja for Manchester City med fire mål mot Wolverhampton. Og det var spesielt eitt mål som tok pusten frå «alle».

Siste nytt

  • Rosenborg ydmyket av Brann

    Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0.

    Med det sørget Brann for tabelltopp med ett poeng foran Bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien, de er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann.

    Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet.

    Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring.

    – Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra Øyvind Alsaker.

    Football, Eliteserien, Brann - Rosenborg
    Foto: BILDBYRÅN
  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal