– Han spiller sin beste tennis når det er som viktigst

NRKs tenniskommentator Jan Frode Andersen løfter Casper Ruud (19) opp i skyene, etter at han slo ut tidligere verdenstreer David Ferrer i ATP-turneringen i Båstad.

casper ruud

SEIER: Casper Ruud vant over tidligere verdenstreer David Ferrer.

– Det er noe av det aller beste noen nordmann noensinne har gjort, sier NRKs tenniskommentator Jan Frode Andersen.

For første gang i karrieren er Casper Ruud klar for en kvartfinale i en ATP 250-turnering, etter å ha slått den meriterte tennisspilleren David Ferrer. Aldri før har Ruud slått en så høyt rangert spiller. Det er en prestasjon NRKs kommentator kaller helt rått.

French Open - Roland Garros

RØK UT: David Ferrer (36) røk i andre runde i ATP-turneringen i Båstad mot Casper Ruud (19).

– Dette er fantastisk stort. Det å komme fra et "ikke-tennis-land" å gjøre det Casper gjør her, det er helt hinsides, sier han.

Andersen mener Ruud kan bli topp 40 i verden.

Godt spill av Ruud og en nervøs Ferrer

Kampen startet ikke så bra for Ruud, som ble tidlig brutt til 2-1-ledelse for spanjolen. 19-åringen lå under store deler av det første settet, men på stillingen 3–5 klarte han å bryte. Med godt spill videre ut i kampen vant Ruud kampens første sett 7–5 etter 43 minutter.

Nordmannens rekke stoppet ikke der. I 2. sett klarte han å bryte den 36 år gamle spanjolens første servegame til 2-0-ledelse. Før han igjen brøt Ferrer på nytt, og holdt sin egen serve til 5-0-ledelse. Da hadde han altså vunnet ni game på rad.

Til slutt klarte Ferrer å stoppe nordmannens rekke da han reduserte til 1–5. Ruud mislyktes i sitt forsøk på å serve hjem kampen, og Ferrer reduserte til 2–5. 19-åringen lot seg ikke stresse, og fikk sin første matchball på stillingen 15–40 i Ferrers serve. Settet varte i litt over 32 minutter.

Helt i toppen

Andersen som har stor tro på den unge nordmannen, vil presisere hvor godt Ruud takler press og stress.

Jan Frode Andersen

GIR SKRYT: NRKs kommentator og tidligere tennisspiller Jan Frode Andersen skryter av Ruuds prestasjoner.

– Han spiller sin beste tennis når det er som viktigst. Det at han kan gå inn og møte en David Ferrer i Båstad, med mange mennesker på tribunen, hvor det står om mye penger og veldig mange ATP-poeng, og fremdeles være rolig. Det er det som imponerer meg mest, og som gjør at jeg har så tro på han.

– Han har fokus på arbeidsoppgavene som Bjørndalen ville sagt, sier Andersen til NRK.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».