Hopp til innhold

Straffebom og vrakgods-scoring satte fyr på Vålerenga

Først brente Simen Juklerød straffespark, så satte VIF-vrakede Bilal Njie inn 1–0 for Odd. Da tok det av Valle.

Vifs Sam Johnson b

FEIRET: Vålerenga feirer Sam Johnsons 2-1-scoring.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter en målløs og småkjedelig 1. omgang fikk Vålerenga straffe etter 48 minutter. Chidera Ejuke satte på tempoet inn i 16-meteren, og da hang ikke Jone Samuelsen med. Han felte Vålerenga-spilleren, og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket.

Simen Juklerød gikk fram og leverte et ursvakt straffespark. I velkjent keeperhøyde, og ikke veldig godt plassert. Sondre Rossbach gikk riktig vei, og holdt kula i fast grep.

– Det var ganske dårlig. Det er ikke noe å legge skjul på. Jeg prøvde å legge den dit keeperen ikke skulle, men han leste meg. Jeg skulle gjerne hatt det målet, sier Juklerød til NRK.

Njie slo tilbake

I vinter meldte Bilal Njie overgang fra Vålerenga til Odd. Unggutten fikk 20 kamper for Vålerengas B-lag i fjor, men fikk kun ett innhopp for Vålerengas A-lag. I sin første kamp for klubben måtte det skje ...

Et hjørnespark ble headet tilbake i feltet av Torgeir Børven. Ballen landet hos Njie, som jublet hemningsløst for sin første scoring i Odd-drakten.

– Dette skjer så ofte i fotballen. Vålerenga ville ikke ham, så at han skulle score sto skrevet i stjernene, kommenterte Kjetil Rekdal mens Dag-Eilev Fagermo smilte bredt på Odd-benken.

– Det er godt å score, men det gir ikke den samme følelsen når vi ikke vinner, sier Bilal Njie til NRK.

Eliteserien i fotball: Vålerenga - Odd

JUBEL: Bilal Njie feirer 1-0-scoringen mot Vålerenga.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Juklerøds revansj

Men Fagermo-smilet stivnet fort, og endte i stedet opp på Ronny Deilas ansikt et par meter lenger borte. To minutter senere, like før kampuret bikket en times spill, lå ballen i mål bak Rossbach.

Simen Juklerød svingte ballen inn fra høyre, og traff pannebrasken på Jonatan Tollås Nation. Han satte ballen sikkert i hjørnet, og sørget for 1–1.

Fem minutter senere var Juklerød igjen servitør. Han ble spilt fri i bakrom, og la ballen inn i feltet til Sam Johnson. Reprisene viste at Juklerød muligens var i offside, men Moen godkjente målet.

– Det er trist at kampen avgjøres av et offside-mål. Det er en såpass stor feil som ikke kan skje på dette nivået, sier Fagermo til Eurosport.

Fagermos menn står med to tap, mens Ronny Deila kan smile for to seirer på to kamper. Det er uvant kost for Vålerenga så tidllig i sesongen; Oslo-klubben har ikke startet så bra siden 2011.

– Nå har vi seks poeng som ingen kan ta fra oss. Det gir viktig selvtillit i gruppa, sier Deila til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal