Hopp til innhold

Trenerkaoset skaper hodebry for Løfshus: – Det er altfor mye

LILLESTRØM (NRK): Kvinnetrener Sjur Ole Svarstad slutter, mens herretrener Tor-Arne Hetland er uønsket av løperne. Landslagssjef Vidar Løfshus sliter med å få trenerkabalen til å gå opp.

NM ski del 2 Alta

LEGGER TRENERKABAL: Landslagssjef Vidar Løfshus holder kortene så tett til brystet som han klarer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er altfor mye, halvt sukker og halvt ler Vidar Løfshus når NRK møter ham torsdag ettermiddag.

Sammen med resten av langrennsledelsen i Norges Skiforbund planlegger landslagssjefen neste sesong på et hotell i Lillestrøm denne uka.

Et stort tema er trenerkabalen for neste vinter. Av de fem trenerne på elitelagene gjennom OL-sesongen, kan hele tre bli byttet ut, mer eller mindre frivillig.

Torsdag morgen ble det offisielt bekreftet at Sjur Ole Svarstad slutter som trener på kvinnelaget.

– Det synes jeg er veldig beklagelig. Sjur Ole var en som i utgangspunktet skulle være med videre, men nå har han tatt noe jeg tror er en klok beslutning for han, og da velger han å tilbringe mer tid hjemme i Stryn, sier Løfshus om det.

Sjur Ole Svarstad

PRIORITERER FAMILIEN: Sjur Ole Svarstad slutter som landslagstrener.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Venter på Hjelmeset-svar

Han vet dermed at han må ha inn en ny kvinnetrener. Kanskje blir det to. For Roar Hjelmeset vet heller ikke om han fortsetter.

– Jeg har ikke tatt det endelige valget om hva jeg gjør, skriver Hjelmeset i en sms til NRK torsdag.

– Roar forholder seg til kontrakten sin som går ut 31. mai. Vi har en jobb å gjøre med å få organisert det rette laget, bekrefter Løfshus.

Når må du ha et svar fra ham?

– Det er så fort som mulig, det, men det er viktig i en sånn prosess at folk får brukt den tiden de trenger og at vi kommer til de riktige beslutningene, sier landslagssjefen.

Nei fra Mikkelsplass

Tidligere på dagen fortalte Therese Johaug at hun ønsker å fortsette samarbeidet med Pål Gunnar Mikkelsplass, som har fungert som personlig trener gjennom karanteneperioden.

Løfshus bekrefter at Mikkelsplass også kunne ha vært en meget aktuell kandidat til landslagstrenerjobben.

Det er bare ett problem, han er ikke interessert.

– Det er et veldig enkelt spørsmål, og det er jeg ikke. Det føler jeg at jeg ikke har mulighet til. Jeg har folk hjemme å følge opp. Så min jobb som heltidsansatt trener er over. Det er i hvert fall ikke aktuelt per dags dato, sier Mikkelsplass til NRK.

Pål Gunnar Mikkelsplass, Therese Johaug og Jørn Ernst

PERSONLIG TRENER: Pål Gunnar Mikkelsplass (t.v.) vil fortsette som treningsrådgiver for Therese Johaug, men utelukker å bli landslagstrener på heltid.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Åpner for Nystad

På herresiden virker det sikkert Arild Monsen fortsetter som trener for sprintlaget. Det er også ventet at Eirik Myhr Nossum fortsetter – kanskje som sjef for allroundlaget for herrer.

Der er Tor-Arne Hetland erklært uønsket av løperne, til tross for at han har et år igjen av kontrakten.

– Hva skjer Hetland?

– Vi holder kortene tett til brystet, så skal vi komme med nyhetene når vi har noe å komme med, sier landslagssjef Løfshus.

Onsdag bekrefter tidligere landslagstrener Trond Nystad overfor NRK at han er blitt kontaktet av flere landslagsløpere med spørsmål om han er interessert i et comeback. Nystad lukker ikke døra, og det gjør heller ikke Vidar Løfshus.

– Trond Nystad snakker jeg ofte med, jeg treffer ham mye på skirenn. Han har vært en del a trenerteamet før, og han har vi kontakt med, sier Løfshus.

Mye på én gang

– Kan han være aktuell som kvinnetrener?

– Ja, absolutt. Han er en veldig god trener, og det var ikke frivillig vi ga slipp på ham til Østerriker.

Mandag presenteres landslagene for neste sesong. Om trenerkabalen er klar samme dag, er mer tvilsomt.

Løfshus erkjenner at det er en kabal som ikke legger seg selv.

– Vi er ferdig med en OL-sesong og da er det greit å gjøre endringer. Nå kommer det kanskje litt mange på samme tid, men sånn er det, konstaterer Vidar Løfshus.

Siste nytt

  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal