Hopp til innhold

VAR får knallhard kritikk: – Tull og tøys at det dømmes straffe

NRKs fotballeksperter mener begge de to første franske målene i VM-finalen kunne vært annullert.

STRAFFE ELLER IKKE?: Meningene er mange om straffen som sørget for fransk ledelse i VM-finalen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Uffa meg. Alle som har greie på fotball skjønner at det der er tull og tøys, sier NRKs fotballekspert Egil Olsen om straffesituasjonen.

Ivan Perisic fikk ballen i hånda i egen 16-meter, og de franske spillerne stormet mot dommer Néstor Pitana. Han var derimot klar på at det ikke var en straffbar hands.

Den avgjørelsen ble omgjort etter at han hadde studert videobildene på oppfordring fra dommerne i videorommet. En korrekt avgjørelse, sier NRKs andre fotballekspert, Carl-Erik Torp.

– Det er lite klaging fra kroatene, de skjønte nok hvor dette bar. De har en magefølelse på om dette var straffbart eller ikke. Slik jeg ser det er det en helt riktig avgjørelse av den argentinske dommeren.

Fra studio på Kontraskjæret sier Aleksander Schau at handsregelen nok en gang viser seg fra sin verste side.

– Dommerne sier at handsregelen er enkel å forstå. På papiret er den kanskje det, men når den skal praktiseres blir det veldig vanskelig. Néstor Pitana er en fantastisk dommer, men her synes jeg han roter, sier Schau.

– Spørsmålet er om det er en naturlig bevegelse. Han rykker litt ned med armen like før ballen treffer. Den er tvilsom, sier Lise Klaveness i pausen.

Klaveness mener derimot at VAR ikke skulle grepet inn i situasjonen.

– VAR skal kun gripe inn på klare feil. Denne situasjonen er diskuterbar, den er ikke svart/hvitt, og da mener jeg VAR burde holdt seg unna.

På Twitter er meningene mildt sagt delte.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Var det straffe? Stem her.

Aleksander Schau forteller at også Frankrikes første scoring er av det kontroversielle slaget.

– La oss være ærlig. Dette er ikke frispark, Griezmann faller lenge før kroaten kommer, sier Schau om frisparket som førte til Mandzukics selvmål og 1–0 til Frankrike.

Se høydepunktene fra VM-finalen her:

1 av 9
6,050 visninger

Se Lloris gjøre en gedigen tabbe

  • Se Lloris gjøre en gedigen tabbe

    0:15
  • Frankrike tar ledelsen etter selvmål

    0:16
  • Ivan Perišić dunker inn utligningen for Kroatia

    0:21
  • Frankrike roper på hands

    0:09
  • Dommeren dømmer straffe etter videodømming

    0:12
  • Frankrike tar tilbake ledelsen etter straffe

    0:15
  • Sjanse Kroatia

    0:08
  • Pogba sender Frankrike opp i 3-1!

    0:20
  • Mbappé dunker inn Frankrikes fjerde mål!

    0:18

Sportsnyheter

Kritisk til Nordås-taktikk: – «Hvorfor fulgte du ikke din egen plan?»

Narve Gilje Nordås var sjanseløs i sesongens første Diamond League-stevne. Trener Gjert Ingebrigtsen er kritisk til taktikken underveis.

Siste nytt

  • Hovland trøblet igjen i PGA-comebacket

    Norges golfstjerne Viktor Hovland fikk en brutal start på dag to av PGA-turneringen i Charlotte i USA.

    Hovland startet på hull 10 og noterte seg for fire bogeyer på de seks første hullene. De siste tolv hullene endte tre under par og reddet dagen noe.

    Dermed endte dag to som den første med én over par.

    – Måten han snur denne dagen på, som startet så dårlig, er helt nydelig gjort, sa Discovery-kommentator Per Haugsrud.

    Turneringen i North Carolina har total premiesum på 20 millioner dollar. Enn så lenge er Xander Schauffele fra USA på topp.

    Hovland avsluttet fjorårssesongen strålende, men han har ikke klart å finne tilbake til storspillet så langt i år. Etter at han misset cuten i US Masters for en snau måned siden, tok han pause for å prioritere trening. (NTB)

    The Masters - Round One
    Foto: ANDREW REDINGTON / AFP
  • BA: Lysekloster har lagt inn protest etter cupkampen mot KFUM

    Lysekloster har lagt inn protest etter at KFUM Oslo brukte en suspendert spiller i runden før avansementet mot 2.-divisjonslaget.

    KFUM slo Lysekloster 3-2 onsdag.

    – Etter samtaler med advokater som har erfaring med slikt, har vi nå valgt å sende inn en protest, sier daglig leder Svein Kollen i Lysekloster til Bergensavisen.

    KFUM-spiller Adnan Hadzic spilte 3.-rundekampen mot Sogndal og endte opp med å få avgjørende betydning da han scoret i straffesparkkonkurransen.

    Samtidig hadde Hadzic gult kort fra både første og andre runde og skulle dermed ha vært plassert på tribunen. I neste runde slo KFUM ut Lysekloster som nå har lagt inn protest.

    En protest må varsles innen 48 timer etter kampslutt, det vil si før klokken 20 fredag. Like før fristen gikk ut, sendte Kollen og co. protesten inn til Norges Fotballforbund (NFF), skriver BA.

    I utgangspunktet er det Sogndal som er part i saken. Sogndal protesterte ikke etter nederlaget mot KFUM. NFF er kjent med tabben og har uttalt at de vil ta stilling til om det blir en sanksjonssak i neste uke, melder Bergensavisen.

    – Her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klar over. Det er bare å beklage det, sa daglig leder Thor Erik Stenberg i KFUM til VG. (NTB)

    NM i fotball 2024 Cup 4. runde: Lysekloster - KFUM Oslo (2-3)
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Fiasko for skadeplaget Casper Ruud i Roma

    Det snudde fort for Casper Ruud i Roma. Etter 6-0 i det første settet ble det trøbbel for nordmannen som sviktet på grusen.

    Ruud tapte til slutt 2.-rundekampen med sifrene 6-0, 4-6, 4-6.

    De to første settene var som dag og natt for Ruud. 6-0 på en halvtime med Kecmanovic som fikk behandling for ryggtrøbbel, ble fulgt opp av at Ruud måtte inn i behandlingsrommet i sett nummer to.

    Nordmannen så ut til å strekke litt på korsryggen før han forlot grusen.

    – Han er ikke typen til å gå ut hvis det ikke er noe. Jeg tror nok han kjente noe, sa TV 2s ekspert Christer Francke.

    I det avgjørende settet endte det med tap, kun det fjerde på grus denne sesongen.

    Tapet var det første mot Kecmanovic på grus. Ruud og Kecmanovic kjenner hverandre godt. De har spilt flere doubleturneringer sammen, og de har også stått på hver sin side av nettet en rekke ganger.

    Ruud har tatt seg til semifinalen i Roma tre ganger. Han debuterte i turneringen i 2019 som kvalifiseringsspiller og tok seg til kvartfinalen. Alle fire tapene i storturneringen har vært mot en topp ti-spiller.

    Men i Roma i år sa det stopp for Ruud, som av mange ses på som den største vinnerkandidaten i Grand Slam-turneringen Roland-Garros senere i mai. (NTB)

    Casper Ruud i Roma
    Foto: TIZIANA FABI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal