Hopp til innhold

Ambassadebrevet inneholdt trusler

Brevet som førte til at to ansatte i Posten ble lagt på isolat i går, inneholdt trusler mot den israelske ambassaden.

Israels ambassade i Oslo
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Det var ikke spor av smitte, verken på konvolutten eller inni. Men brevet skal ikke være undersøkt for kjemiske spor.

Trusler i brevet

- Brevet inneholdt trusler retter mot den israelske ambassaden. Truslene var relatert til konflikten i Gaza, sier vaktleder Per Olav Utgaard ved Sentralvakten i Oslo til NRK.

Han ønsker ikke å gå i detalj rundt innholdet før politiet får brevet frigitt av Folkehelseinstituttet i morgen. Politiet vil da granske ordlyden i truslene og graden av trusler.

LES OGSÅ: Posten-ansatte ble syke av brev

Ikke spor av smitte

Folkehelseinstituttet kunne slå fast at det ikke dreide seg om noen form for bakteriell smittefare ved brevet. Det vil derfor bli overlatt til politiet, som vil undersøke brevet for kjemikalier

- Folkehelseinstituttet har gjort undersøkelser og kommet frem til at brevet ikke er besmittet, sier Utgaard.

Brevet kan ha vært påført giftig kjemisk eller organisk materiale opplyser politiet.

Sendes til KRIPOS

Politiet avhørte lørdag de to postansatte en 28 år gammel leder og en 48 år gammel funksjonær. Sistnevnte sa at han tok i brevet og umiddelbart fikk utslett på armen. Da han kalte inn sin 28 år gamle leder i rommet, fikk 28-åringen raskt svie i øynene uten å ha vært i fysisk kontakt med brevet.

- Folkehelseinstituttet beholder brevet til i morgen for å være helt sikre på at brevet ikke inneholder smitte. Når politet får brevet, vil vi sende det videre til KRIPOS for å finne ut hva som var grunnen til at de to postansatte fikk de reaksjonene de fikk, sier Utgaard.

AKTUELT NÅ