Hopp til innhold

- Jeg er ikke det minste beroliget

- Dag Terje Andersen har ikke presentert noe som gjør at vi kan avblåse krisen i Nav, sier nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner.

Høyres første nestleder Jan Tore Sanner
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Arbeids- og inkluderingsministeren møtte representanter for opposisjonspartiene i dag for å orientere om situasjonen i Nav og drøfte forslag som kan bidra til å løse problemene etaten har slitt med.

Store problemer

Jan Tore Sanner er imidlertid like bekymret som før.

- Problemene i Nav går på både organiseringen og ressursene, og jeg er definitivt ikke noe roligere etter møtet enn jeg var i forkant, sier Sanner til nrk.no.

Det har de siste ukene blitt avdekket store feil og mangler i Nav-systemet, noe som blant annet har ført til lang saksbehandlingstid, og at mange folk som har krav på dagpenger, har blitt sendt på sosialen.

Les også: - Ikke send unge på sosialen

Les også: Bryter egne frister stadig oftere

Dessuten har en intern prosjektsrapport pekt på et svært tungrodd system og levner ikke etaten mye ære når det gjelder organisering, arbeidsflyt og arkivering.

Les også: Nav slaktes i intern rapport

Les også: Tilfeldigheter styrer Nav-køen

- Har ikke fått fakta av regjeringen

Både Jan Tore Sanner og formann i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, sier de i liten grad har fått presentert fakta fra regjeringen og har fått vite ting gjennom media.

- Det blir jo vanskelig å skulle vurdere eventuelle tiltak når vi ikke kjenner til alle fakta, sier Siv Jensen til nrk.no.

Hun er heller ikke fornøyd med Dag Terje Andersens møte i dag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dag Terje Andersen og Siv Jensen

Siv Jensen er ikke imponert over Dag Terje Andersens møte om Nav i dag.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Har sluppet altfor lett unna

- Han presenterte egentlig ingenting, så det er fremdeles helt uvisst hva han har tenkt å gjøre. Møtet kan sees på som et forsøk på å flytte ansvaret over på Stortinget, sier Jensen.

- Men det er positivt at Dag Terje Andersen sier han skal gjøre noe nå. Disse problemene er noe Bjarne Håkon Hanssen (som var arbeids- og inkluderingsminister frem til i fjor, journ. anm.) burde ha tatt tak i for lenge siden. Han har sluppet forbilledlig lett unna, for å si det mildt.

Både Høyre og Frp mener beslutningsmyndigheten i større grad må flyttes lokalt til den såkalte førstelinjen.

- Slik det er nå, har man fjernet mye kompetanse fra en del kontorer og saker og dokumenter går jo nærmest Norge rundt. Det var overhodet ikke det som var hensikten med Nav-reformen. Denne kompetansen må være nærmere brukeren, mener Siv Jensen.

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen skal legge frem stortingsproposisjonen om Nav 20. mars.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger