Hopp til innhold

Ane Lillian Tveit får Barn av Jordens pris 2011

Ane Lillian Tveit er tildelt Barn av Jordens pris for 2011 for sin omfattende innsats for funksjonshemmede barn i den tidligere sovjetrepublikken Moldova.

Hjelp fra Nordkapp til barn i Moldova

Ane Lillian Tveit har en forkjærlighet for mennesker med Down syndrom.

Foto: privat

Sammen med norske og moldovske leger og spesialister har hun gjort et stort arbeid for å bedre disse barnas levevilkår. Hun har også jobbet for at barna skulle bli bedre integret i samfunnet.

Prisutdeling på Nordkapp

Tveit, som er utdannet ergoterapeut og bor i Oslo, mottar årets pris på 150 000 kroner under en seremoni på Nordkapp 15. juni. Der vil nærmere 500 skolebarn fra Magerøya også være til stede og delta i programmet.

Les også: Mer om Barn av Jorden

Barnehjemsbarn fikk en ny tilværesle

Sammen med noen medstudenter begynte Ane Lillian Tveit hjelpearbeidet i Moldova i 2000.

Målet var å forbedre forholdene ved barnehjemmet i Hincesti, en av de mange institusjonene der små barn med fysiske eller psykiske problemer nærmest ble gjemt bort under ubeskrivelige forhold.

Barn som tidligere hadde vært overlatt til seg selv fikk pleie, stimulans og oppfølging – en helt ny tilværelse.


Barn av jorden

Bak prisutdelingen i Nordkapphallen 15. juni står den humanitære stiftelsen «Barn av Jorden». Den har sitt utspring på Nordkapp, etter en idé av forfatteren Simon Flem Devold.

Den årlige prisen, og en tilhørende statuett tildeles en person eller gruppe som på overbevisende måte yter en innsats for å bedre vanskeligstilte barns livsvilkår et sted i verden. Årets utdeling er den 23. i rekken.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark