Hopp til innhold

– Ikke i dag nedrykket ble avgjort

Selv om Fredrikstad kun var en redning på strek unna å få det vikitge ledermålet mot Molde, følte FFK-spillerne at det ikke var tapet for seriemesterne som sendte dem ned fra eliteserien.

Trond Amundsen

Fredrikstad-trener Trond Amundsen mener nedrykket skyldes mye turbulens tidligere i sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det er ikke dagen i dag som er problemet. Det er sesongen sett under ett, sier en skuffet Jørgen Horn til NRK etter at nedrykket fra eliteserien var et faktum.

Midtstopperen, som måtte følge den nervepirrende Molde-kampen fra sidelinjen på grunn av karantene, trekker spesielt fram spesielt to kamper som kunne ha gitt sesongen et helt annet utfall.

– Det er spesielt kampene mot Sandnes Ulf som irriterer. Vi tapte 3-4 hjemme og 1-5 borte. Hadde vi bare prestert bedre mot dem..., sukker Horn.

Sandnes Ulf endte opp to poeng foran FFK på tabellen, og sikret med det kvalifiseringsplassen i eliteserien.

– For lette baklengsmål

FFKs Ole Jørgen Halvorsen

Ole Jørgen Halvorsen ergrer seg over tapene for Sandnes Ulf og Brann tidligere i sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Horn får støtte av lagkamerat Ole Jørgen Halvorsen.

– Det er virkelig surt å tenke på hjemmetapet Sandnes Ulf nå. I tillegg skulle vi aldri tapt hjemmekampen mot Brann, sier Halvorsen, og viser til at Brann vant 4-3 i «Plankebyen» i slutten av oktober.

Heller ikke klubbveteran Hans Erik Ramberg, som ble utvist på tampen av kampen mot Molde, mener at nedrykket ble avgjort i siste runde.

– Jeg mener at det ikke var i dag dette ble avgjort. Det har vært kamper tidligere i sesongen der vi har sluppet inn for mange mål for lett. Vi burde tatt fire eller seks poeng i kampene mot Vålerenga og Brann. Så det var ikke i dag det glapp, sa Ramberg til TV2.

Mistet viktige spillere

FFK Fans

Fredrikstad-fansen må følge sitt lag i 1.- divisjon neste sesong.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Fredrikstad-trener Trond Amundsen synes forholdene langt fra har ligget til rette for at hans gutter skulle klare å holde seg oppe i norsk fotballs øverste divisjon.

– Nedrykket skyldes mye turbulens i våres. Vi har hatt dårlig økonomi og vi har måttet selge flere spillere, vektlegger Amundsen.

Han har måttet klare seg uten Tarik Elyounoussi, som gikk til Rosenborg, og Etzaz Hussein, som gikk til Molde, i høstsesongen. Selv om innleide Martin Pusic har levert varene i klubben, ble det til slutt for mange svake prestasjoner og resultater til at FFK klarte å holde seg.

– Det er ikke noe vits i å fordele skyld. Nedrykket er alles ansvar, avslutter Jørgen Horn.

Fotball