Hopp til innhold

Tarik skuffet over gamleklubbens nedrykk: – Jeg hørte på speakeren under kampen

Selv om Tarik Elyounoussi spilte kamp for Rosenborg, lyttet han i spenning da speakeren i Hønefoss kom med oppdateringer fra Fredrikstad.

Tarik Elyounoussi

Fredrikstad er klubben som står Tarik Elyounoussis hjerte nærmest. Han har over 100 kamper for klubben. Her fra tidligere i sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Trist. Det er trist for norsk fotball, rett og slett. Det er tungt for meg og alle i Fredrikstad. Alle vet at det er en fotballby med stort engasjement, sier han til NRK etter Rosenborgs 4-1-seier over Hønefoss.

– Trist stemning i Fredrikstad

Fredrikstad var avhengige av å slå seriemester Molde i siste serierunde for å redde plassen i eliteserien, men klarte aldri å sette inn den nødvendige scoringen. I stedet avgjorde Molde kampen i sluttminuttene.

RBK - Hønefoss

Under kampen mot Hønefoss var Tarik spent på hvordan det hadde gått med gamleklubben. Her i duell med Helge Haugen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Fredrikstad er klubben som står Tarik Elyounoussis hjerte nærmest. I løpet av sine to perioder i plankebyen har han til sammen spilt 113 kamper og scoret 39 mål. I august ble han solgt til Rosenborg, men har ikke glemt følelsene for gamleklubben.

– Jeg har snakket med folk i Fredrikstad, og det er en veldig trist stemning nå, sier Elyounoussi.

Fulgte med på oppdateringer

Mens Fredrikstad tok imot Molde, var Rosenborg på besøk i Hønefoss.

Underveis i kampen kom speakeren med rapporter fra de andre kampene i eliteserien. Rapporter Elyounoussi lyttet nøye til.

– Jada, jeg fulgte med, sier han.

FFK Fans

– Det er tungt for alle i Fredrikstad. Det er en by med stort fotballengasjement, sier Tarik. Her er FFK-fansen under kampen mot Molde.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg hørte på speakeren underveis i kampen, spesielt når jeg gikk av. Da jeg hørte at det var 1-0 til Molde skjønte jeg at det var kjørt.

– Må evaluere alt som har skjedd

Han håper nå at gamleklubben kan komme fort tilbake til øverste divisjon, men mener det først må en oppryddingsaksjon til for å få Fredrikstad-skuta på rett kjøl igjen.

– Først og fremst må de evaluere alt som har skjedd. Fredrikstad har hatt utfordringer hele sesongen, også da jeg var der, med økonomi og alt mulig. Nå må alle snakke om det som har skjedd og rydde opp i klubben.

– Det er ingen tvil om at alle vil ha Fredrikstad i eliteserien, sier Tarik.

Fotball