Heggebø avverget Brann-nedtur da HamKam ble slått 1–0

Brann dominerte kampen, men slet med å skape sjanser mot HamKam. Innbytter Aune Heggebø ble redningen med sitt vinnermål i det 82. minutt.

Brann har slitt med å gjenskape hjemmestyrken fra fjorårets sølvsesong. Etter 0–2 mot Fredrikstad i første kamp så det ut til å bli poengtap også onsdag. Først etter 171 minutter fikk publikum på Brann Stadion juble for årets første hjemmemål.

Niklas Castro slo en bruddball til Felix Horn Myhre, som fant Bård Finne. Fra dødlinja slo han skrått ut, og Heggebø scoret kontant ved nærmeste stolpe.

Brann tok i fjor like mange poeng hjemme som den suverene seriemesteren Bodø/Glimt. Da avga laget bare sju poeng på eget gress hele sesongen. HamKam hadde sjanser tirsdag som gjorde at det kunne ha vært seks avgitte poeng etter to kamper i år, men alt i alt ble det en fortjent seier.

Kampen skulle egentlig spilles siste helg i juli, men den ble framskutt fordi fjorårets sølvvinner Brann i sommer skal spille kvalifisering til conferenceligaen.

Jevnt i sjanser

Brann hadde ballen over 70 prosent av tiden i første omgang, men HamKam hadde flere avslutninger og like mange sjanser.

I det 17. minutt viste Finne fine ferdigheter da han vendte bort to motspillere og dro seg fri i feltet, men Rogers kastet seg mellom og blokkerte skuddet til corner.

Midtveis i omgangen fikk Finne ballen i mål, men det ble korrekt annullert for offside.

Hjemmelaget radet opp hjørnespark, men slet med å omsette verken dem eller den spillemessige dominansen i sjanser. Det løsnet etter Heggebøs mål, og seieren kunne blitt klarere. HamKam står fortsatt med bare ett poeng.

Søndag spiller begge lagene hjemme. HamKam får besøk av Strømsgodset, mens Brann tar imot Odd.