Her er du: NRK.no > NRK P3 > Quart
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
MUSIKK HEAD
LYD & VIDEO
SISTE SAKER
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Mer rølp på Quart, takk!
Rølping på Quart!
Rølping på Quart!
Sett av 10.000 spenn, finn en kul leilighet i sentrum og bare drikk halvlitere på festivalområdet - og du får en herlig festival!

Quartfestivalen er dyrt. Det kan man bare ikke komme unna. Og campen frister ikke i det hele tatt. Quarten er en festival for oss som er litt fine på det. Men det kommer seg! Særlig musikkmessig. Rockere, gamliser og rappere fikk stilt tørsten foran scenen. De som så Turboneger gjenoppstå i Bendiksbukta lørdag, kommer aldri til å glemme det. Og det var mange som fikk reisning da David Bowie gikk på scenen.

(I)dri(e)tt(s)plassen

Det er så tøft bilde!
For meg var Bowie gørr. Det har jeg egentlig en del av skylden i selv. Men Idrettsplassen er en forferdelig konsertscene. Dårlig lyd og helt flatt område, gjør at det er umulig både å se og høre noe. Feilberegning av øl gjorde også at man måtte en tur i buskene og tømme tanken. Og da kommer man seg ikke inn igjen. Jeg ble stående bak i skråningen og selv om jeg så, ble Bowie bare grøtete og tamt.

Dumme clubbere

Faktisk ble hele festivalen litt mer rølpete i år. Bra! Det kan være drittværet som gjorde at folk ga mer faen. Det var litt deilig å se at folk hadde gjørme på buksa og at de høye hælene ikke var særlig hensiktsmessige. Men fiffen gikk fortsatt på Club-Quart. Og det suger jo vestkantræv. Proppfullt og utsolgt alle dager.
Gotan Project på club.
Da jeg tenkte jeg skulle våge meg og se Gotan Project kom jeg ikke en gang inn. Til og med de med billetter og stempel ble nektet inngang. Club-Quart gjør meg egentlig litt kvalm. Det finnes de som kun går på Kick hele uka. De kan få lov til det, men jeg skjønner ikke vitsen.

Mer rock'n roll

Quartfestivalen er lange køer, nazi-vakter, dyre priser og hippe club-vankere. Samtidig blir det mer og mer rock'n roll-stemning, mye øl og bra musikk. Bendiksbukta som konsertområde er genialt. Der vil jeg se mange kule band neste år også!

Av Tor-Erling T. Ruud, NRK Upunkt


Publisert 08.07.2002 16:07 - Oppdatert 08.07.2002 16:09


hvit pixel 1 x 1
Telenor
petre_gronn_bakgrunn768
Prøv 3P, du også
Test dine musikkkunnskaper i 3P-quizen. Ny Quiz hver eneste ukedag!


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no