Her er du: NRK.no > NRK P3 > Quart
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
MUSIKK HEAD
LYD & VIDEO
SISTE SAKER
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Kent knaller til
Kent startet knallhardt på Quart, men viste at de hadde nok energi og melodiøst krutt til å stå distansen ut.



Bilder: Kent på Idrettsplassen 5. juli



Med ”Vapen & Ammunition” har Kent for alvor inntatt den nordiske rocktronen. De har klart mesterstykket å toppe svenske, norske og finske salgslister samtidig (visstnok som første nordiske band noensinne), og de har frelst massene med en intensiv vår/sommer-turné. Blant annet med suksessjobber på Hultsfred- og Roskilde-festivalene.

Knallåpning

Fredag var turen kommet til Quart, og konserten her føyde seg pent inn i bandets turnénordiske kroningsferd.
Idrettsplassen var smekkfull da Kent dro i gang showet sitt med tre av topplåtene fra ”Vapen & Ammunition”. Først ”Sundance Kid” og deretter ”Kärleken väntar” før superhiten ”Dom andra” knuste den siste rest av motstand som publikum måtte ha hatt. Med allsang og forgjeves forsøk på å plystre med i refrenget som kapitulasjonsbevis fra tilskuerne.

Sjansespill?

Anført av vokalist og låtskriver Joakim Berg, tok Kent en kalkulert sjanse med å starte med tre av bandets mest aktuelle og sterke låter.
For samtidig som åpningen sørget for stor stemning som bandet kunne flyte på utover settet, kunne de risikere at klimakset kom så tidlig at resten ville oppleves som en liten nedtur.
Og de neste 10-15 minuttene kunne peke litt i den retning, selv om bandet hele veien jobbet kraftfullt og energisk, mens Jokke småflørtet med publikum uten å overdrive. En litt grumsete lyd får også ta noe av skylda for at noe av intensiteten forsvant i dette midtpartiet.

Stor og god katalog

Selv om det er i år Kent er blitt virkelig store, så har veksten deres kommet gradvis og parallelt med at sangkatalogen deres er blitt fyldig og god.
Melankolske ”Om du var här” fra ”Isola” løftet både Kent og publikum opp til nye høyder, og med en glitrende og energisk medrivende versjon av ”FF” fra ”Vapen”-albumet var seieren definitivt sikret. Og da Joakim Berg og hans kumpaner i ekstraavdelingen dro i gang den småfunky uptempolåten ”Musik Non Stop” var traurige Idrettsplassen omgjort til et feststemt og discofisert bølgende folkehav på samstemt Kent-frekvens.

Av Leif Gjerstad

Publisert 06.07.2002 03:20 - Oppdatert 06.07.2002 15:42


hvit pixel 1 x 1
Telenor
petre_gronn_bakgrunn768
Prøv 3P, du også
Test dine musikkkunnskaper i 3P-quizen. Ny Quiz hver eneste ukedag!


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no