quart banner

10 siste saker:

  Alpha Dog (5)
  The Fountain (5)
  Inga tårar (2)
  Fiji Drive nr. 2 – festens hemmelighet (3)
  Music and lyrics (4)
  Norbit (1)
  Talladega Nights (DVD) (4)
  Blodsbånd (4)
  Dreamgirls (3)
  USA mot Al-Arian (4)



Andre nyhetsbrev fra NRK.no Mer informasjon om nyhetsbrevet

SØK (I HELE NRK):



  UPUNKT*

PJ Harvey 

Rocken har alltid hatt noen ikoner som lyser sterkere enn de fleste andre. Blant kvinnelige artister er det vanskelig å komme utenom Patti Smith, Chrissie Hynde – og ikke minst Quart-aktuelle PJ Harvey.

31-årige Polly Jean Harvey har i hele sin karriere balansert hårfint mellom det kommersielt gangbare og det alternativt sære. Alltid uforutsigbar og dermed også stort sett alltid spennende. Ikke minst har hun formidlet temaer som sex, kjærlighet og religion med en sjelden nervesitrende intensitet, samtidig som hun mestrer den musikalske dramaturgien ved å spille både på det skjøre, sårbare og fandenivoldsk pønkete skjødesløshet.

PJs første album ”Dry” kom i 1992, og skapte sammen med oppfølgeren ”Rid Of Me” en plattform for den engelske artisten som en av det tidlige 90-tallets mest spennende nykommere. Albumet som virkelig etablerte henne i toppsjiktet var klassikeren ”To Bring You My Love”, som ifølge svært mange kritikere var en av 1990-tallets viktigste og beste plater.

Trolig mådde imidlertid andre bedre av suksessen enn PJ Harvey, som i ettertid ærlig innrømmet at stjernelivet med lange turneer og sterk fokusering på hennes person resulterte i depresjon og enda mer tynnslitte nerver enn tidligere. Noe av dette formidlet hun på albumet ”Is This Desire?” i 1998, som vel er mer intens enn direkte vellykket. Fjoårets ”Stories From The City, Stories From The Sea” framsto derimot som langt mer vellykket, og tyder på at PJ Harvey har gjenfunnet den styrken som kan gjøre henne til en av festivalens store høydepunkter.

PJ Harvey spiller på Idrettsplassen torsdag 20.30.


Quart
Quart01 - Program
Artistene
Anmeldelser
Quart01 - Scenene
Godt salg, men fortsatt billetter igjen!
PETRE Superreal
Quart på mobilen din!
NRK + Quart

 Copyright NRK © 2001 - Telefon: 815 65 900 - E-post: upunkt@nrk.no -