skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Purreløksuppe

Suppe med brødkrutonger.
Forvarm stekeovnen til ca. 160 grader.

Publisert 07.02.2002 14:41. Oppdatert 21.06.2002 12:50.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video

Til fire porsjoner

30 g smør
50 g hakket sjalottløk (evt. vanlig løk)
200 g purreløk i strimler
1 dl hvitvin
8 dl lys kraft (oppskrift under)
1 1/2 dl kremfløte
salt
pepper
litt sukker

BRØDKRUTONGER:
4 skiver daggammel loff
25 g smør

Skjær skorpen av loffskivene og kutt dem i ca. 1 cm terninger. Smelt smøret i en stekepanne som tåler et opphold i varm stekeovn. Tilsett loffterningene, rør om og sett det hele i stekeovnen. Beregn steketiden til ca. 20 minutter.

Smelt smøret i en kjele og fres løken til den er blank. Tilsett så purreløk, hvitvin og kraft og la suppen småkoke under lokk en 15 minutters tid.

Etter endt koketid heller du suppen over i en hurtigmikser og kjører til purreløken er finmost. Tilsett kremfløten og smak til med salt, pepper og litt sukker.

Kok opp suppen på nytt og server den rykende varm med brødkrutonger ved siden av. Denne suppen kan lages god tid i forveien og varmes like før servering.

Vintips

En ung riesling fra Alsace eller en vinho verde fra Alvarinho i Portugal.

Frode Aga lager "Godt for ganen" i NRK Hordalands formiddags- og ettermiddagssendinger fredager på NRK P1.


NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no