Til dessert - italiensk fløtepudding.
|
Foto: Fritz Knott |
Fire porsjoner
1 beger kremfløte (1/3 liter)
50 g sukker
1/2 vaniljestang
2 gelatinplater
Tilbehør - pynt
Bringebærcoulis (oppskrift under)
2 pasjonsfrukter (purpurgrenadilla)
bær
Del vaniljestangen på langs og skrap ut margen. Bland kremfløte, sukker, vaniljestang og vaniljemarg i en kjele og gi det hele et oppkok.
Legg gelatinen i kaldt vann til den er myk. Klem ut vannet og ha gelatinen i den varme fløteblandingen.
Sil deretter blandingen over i fire begerformer eller små kaffekopper og sett dem i kjøleskapet til puddingen er stivnet.
Dypp formene noen sekunder i kokende varmt vann og hvelv dem på tallerkener. Legg 1 ts pasjonsfruktkjøtt på hver pudding og pynt med bringebærcoulis og bær.
Vintips
En trebbiano/malvasia vin santo fra Marche-regionen i Italia eller en furmint tokayer fra Ungarn.