|
Foto: Tine |
24 stk.:
1 liter kulturmelk
1 beger (3 dl) seterrømme
3 ss sukker
1/2 kg potetmel
8 ts hornsalt
2 ts bakepulver
Hvetemel
LEFSEFYLL:
750 g meierismør
1 kg sukker
1/2 kg brunost (G35) eller Kvit Geitost
2 ss kanel
Bland sammen kulturmelk, rømme, sukker, potetmel, bakepulver og hornsalt. Rør inn hvetemel til deigen er tykk nok til å kjevles ut. La deigen hvile ca. 1 time. Del den så i to leiver som hver deles i 12 biter. Kjevle hvert emne ut til en rund leiv. Stek leivene på takke på denne ene siden. Den som lå sist vendt mot bakebordet. Legg de stekte leivene til avkjøling oppå hverandre med et lett press og bakeklede over. Rør sammen smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett revet ost og kanel og rør til en jevn masse.
VED SERVERING:
Vri en klut opp i varmt vann og bløt lefseleivene. Legg lefsene med stekesiden mot hverandre og legg dem om en gang slik at de ikke setter seg sammen. Smør på fyllet og brett lefsene først rundt kanten så til lefser. Klipp dem i passe biter.
Kilde: Tine