skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Herbjørgs lefser fra Malangen


Publisert 04.06.2003 07:37.
Foto: Tine
24 stk.:
1 liter kulturmelk
1 beger (3 dl) seterrømme
3 ss sukker
1/2 kg potetmel
8 ts hornsalt
2 ts bakepulver
Hvetemel

LEFSEFYLL:
750 g meierismør
1 kg sukker
1/2 kg brunost (G35) eller Kvit Geitost
2 ss kanel

Bland sammen kulturmelk, rømme, sukker, potetmel, bakepulver og hornsalt. Rør inn hvetemel til deigen er tykk nok til å kjevles ut. La deigen hvile ca. 1 time. Del den så i to leiver som hver deles i 12 biter. Kjevle hvert emne ut til en rund leiv. Stek leivene på takke på denne ene siden. Den som lå sist vendt mot bakebordet. Legg de stekte leivene til avkjøling oppå hverandre med et lett press og bakeklede over. Rør sammen smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett revet ost og kanel og rør til en jevn masse.

VED SERVERING:
Vri en klut opp i varmt vann og bløt lefseleivene. Legg lefsene med stekesiden mot hverandre og legg dem om en gang slik at de ikke setter seg sammen. Smør på fyllet og brett lefsene først rundt kanten så til lefser. Klipp dem i passe biter.

Kilde: Tine


NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no