NordlandslefserLefser er greie å bake og kan oppbevares lenge. Men de bør oppbevares tørt, evt. fryses. Husk å lage deigen dagen før.
Publisert 04.06.2003 07:35. 500 g nykokte poteter
300 g rugmel
100 g hvetemel
3 dl H-melk
1 ts potetmel pr. leiv
Avkjøl potetene og mal eller mos de godt. Kna i 2/3 av melet (rug/hvete) kvelden før de skal bakes. Resten av melet knas i dagen etter. Ta et emne så stort som en hvetebolle og kjevle det ut i flatbrødtykkelse. Forstek leiven og legg den i press. Gni den deretter med H-melk og potetmel. Stek den ferdig ved svakere varme.
SERVERING: Bløt lefsene med lunkent vann på baksiden. Pakk dem i fuktig klede til de er myke. Smør dem med smør, strø på sukker og f.eks. reven geitost.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
|