skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Nordlandslefser

Lefser er greie å bake og kan oppbevares lenge. Men de bør oppbevares tørt, evt. fryses. Husk å lage deigen dagen før.

Publisert 04.06.2003 07:35.
500 g nykokte poteter
300 g rugmel
100 g hvetemel
3 dl H-melk
1 ts potetmel pr. leiv

Avkjøl potetene og mal eller mos de godt. Kna i 2/3 av melet (rug/hvete) kvelden før de skal bakes. Resten av melet knas i dagen etter. Ta et emne så stort som en hvetebolle og kjevle det ut i flatbrødtykkelse. Forstek leiven og legg den i press. Gni den deretter med H-melk og potetmel. Stek den ferdig ved svakere varme.

SERVERING: Bløt lefsene med lunkent vann på baksiden. Pakk dem i fuktig klede til de er myke. Smør dem med smør, strø på sukker og f.eks. reven geitost.

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker


NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no