|
Foto: Kai Nordrum |
BUNN:
75 g meierismør
100 g hvetemel
1 ss sukker
1 eggeplomme
FYLL:
250 g (2 pk a 125g) kremost naturell eller med ananas og mandarin
3 dl lettrømme eller cottage cheese
3 egg
1 eggehvite
1 dl sukker
Saft og revet skall av 1 sitron
Rund form ca 22 cm i diameter. I stekeovnen: 200 grader C ca. 15 minutter for bunnen. 150 grader C ca. 1 time for hele kaken.
Slik gjør du det
Bland meierismør, hvetemel, sukker og eggeplomme til bunnen. Trykk deigen ut i en godt smurt form. Pensle deigen med litt av eggehviten og stek bunnen sprø og gyllen. Rør sammen alt til fyllet og hell det over den stekte bunnen. Stek ostekaken til fyllet er stivt. Spis kaken varm eller kald. Pynt gjerne ostekaken med frukt eller bær.
Kilde: TINE