Dette er den perfekte desserten til festen eller kaken på kaffebordet. Den er grei å lage uten stekeovn og holder til mange.
|
Foto: Alf Börjesson |
300 g havrekjeks
1 ss meierismør
3 egg
250 g (2 beger) naturell kremost
1 ss vaniljesukker
1 dl melis
1 appelsin
3 dl kremfløte
500 g jordbær
Melis?
4 ss konjakk eller likør
Rund form, ca. 24 cm
Slik gjør du det
Knus kjeksen og dryss ca. halvparten i en smurt kakeform. Skill eggene, og visp plommene med ost, vaniljesukker og melis til det er kremaktig. Riv skallet av appelsinen og bland det i. Visp eggehvitene stive og kremfløten til krem. Bland osteblandingen med eggehviter og krem. Mos jordbærene med litt melis og likør eller konjakk. Hell halvparten av kremblandingen i formen og smør på jorbærmosen. Ha på resten av kremen og til slutt resten av kjekssmulene. Dekk til formen og sett den i fryseren i minst fire timer. La den stå i kjøleskapet et par timer før servering og la den siden stå fremme litt. Pynt med friske jordbær. Kaken kan med fordel tas med på piknik rett fra fryseren.
Kilde: TINE