8 - 10 PORSJONER:
16 Digestivekjeks
1/2 dl sukker
1 ts kanel
100 g meierismør
FYLL 1:
2 esker (250 g) kremost naturell
2 dl lettrømme
1 dl sukker
Saften og skallet av 1 sitron
FYLL 2:
4 egg
3 dl seterrømme
2 ts vaniljesukker
PYNT:
Kiwi i skiver
Sitronskall, revet
Rund form, 24 cm i diameter. I stekeovnen: 175 grader C, først ca. 35 minutter og deretter fem minutter med rømmen på.
Slik gjør du det
Knus kjeksene og bland i sukker og kanel. Tilsett smeltet smør og bland godt. Trykk massen ut i en form med løse kanter, 24 cm i diameter. Visp sammen kremost, lettrømme, sukker, sitronskall og saft. Tilsett ett og ett egg og visp alt til en glatt røre. Hell blandingen over kjeksbunnen og stek kaken. Smak rømmen til med vaniljesukker og bre den over den varme kaken. Sett den inn igjen i ca. fem minutter. Pynt med bær eller kiwifrukt og revet sitronskall.
Kilde: TINE