BUNN:
100 g mandler, malte
100 g sukker
1 egg
FYLL:
6 plater gelatin
250 g kremost naturell
1 sitron, saft og finrevet skall
2 beger (3 1/2 dl) fruktyoghurt aprikos eller melon
2 egg
150 g sukker
3 dl kremfløte
Kokende vann
PYNT:
2-3 mango
Mynteblader
Rund kakeform, 24 cm i diameter. I stekeovnen: 175 grader C, ca. 30 minutter.
Slik gjør du det
Bland sammen mandler, sukker og egg. Hell massen i smurt form og stek kaken. Avkjøl kaken på rist. La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. fem minutter. Rør sammen ost, sitronsaft og skall og yoghurt. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland eggedosisen i osteblandingen. Visp fløten til luftig krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca. dl av det varme vannet. Avkjøl litt. Rør gelatinoppløsningen inn i ostekremen. Bland forsiktig i den vispede kremfløten. Legg kakebunnen tilbake i formen og hell fromasjkremen over. Frys kaken i 3-4 timer. Skrell mangoene og fjern steinene. Skjær en i skiver og mos resten av fruktkjøttet. Pynt iskaken med mangoskiver og server mosen ved siden av kaken.
Kilde: TINE