|
Foto: Alf Börjesson |
BUNN:
Ca. 225 g søt kjeks, gjerne med nøtter og kokos, i smuler
5 ss meierismør, smeltet
FYLL:
2 begre (a 125g) kremost naturell
8 ss sjokoladenøtte(pålegg)
4 plater gelatin
3 dl kremfløte
PYNT:
Blåbær
Jordbær
Slik gjør du det
Bland kjeks og smør i en plastpose og klem ut i bunnen av en smurt kakeform. La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. fem minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ca. 1/2 dl kokende vann. Kjør osten i foodprocessor sammen med nøttepålegget og tilsett smeltet gelatin mens maskinen går. Visp kremfløten stiv og fold den forsiktig inn i ostekremen. Fyll ostekremen i kakeformen og la den stivne på et kjølig sted. Ta av ringen på kakeformen og server ostekaken med bærpynt på.
Kilde: TINE