|
Foto: Alf Börjesson |
4 egg
120 g (1 1/4 dl) sukker
120 g (2 1/2 dl) hvetemel
1/4 ts bakepulver
FYLL: 2-3 dl bringebærsyltetøy eller annet syltetøy
Slik gjør du det
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og rør det inn i eggedosisen. Bre røren utover i en smurt langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter. Legg matpapir på bakebordet og strø sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt. Smør på fyllet og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret. Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.
Hastverksvarianten
Bre utover syltetøyet straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og «brekker» under rullingen.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt