skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

SAS gir opp pris-kampen

SAS vil ikke kaste seg på priskonkurransen når Norwegian tar opp Kirkenes-ruta i juni.

Publisert 14.02.2005 08:08.
Av Jakob Arvola

Flyselskapet Norwegian starter opp igjen sommerflygningene sine til og fra Kirkenes den tjuende juni. Dermed blir det igjen kamp om å få tak i billigbilletter til og fra Finnmark. Widerøes kommer til å legge ut flere billige seteplasser, men SAS Braathens vil ikke være med på prisgaloppen.

Kuttet vinterruta

Det var under betydelig usikkerhet rundt lønnsomheten at flyselskapet Norwegian hadde sin første sesong på Kirkenes i fjor. Og selv om tilbudet var kjærkomment, kom det ikke som noen stor overraskelse da selskapet tidlig i høst bestemte seg for å kutte vinterrutene til og fra Kirkenes. Ruta til og fra Alta er helårlig.

400 kroner til Oslo

Nå kommer Norwegian tilbake i øst, og endelig startdato er satt, forteller informasjonssjef Anne Grethe Ellingsen i Norwegian:

- Vi starter 20. juni og flyr sommeren fram til 21. august. Det er i dette tidsrommet det er mest trafikk på Kirkenes. Vi legger opp til en ruetplan som skal korrespondere med hurtigruta.

– Kan du si noe om prisene?

- Prisene er lave - mellom sør og nord ligger det rundt 400-500 kroner for en neveisbillett, så de lave prisene vil fortsette.

Widerøes svarer

Flyselskapet Widerøes vil ikke sitte stille og se på at hansken tas opp igjen, og selv om ikke rutemønstret blir endret, vil publikum merke økt tilgang på rabatterte billetter i sommer, forteller informasjonsleder Siw Sandvik:

- Prisene vil fortsatt være lave, vi kommer til å legge ut enda flere tilgjengelige lavprisseter i sommerperioden som er fra juni til midt i august.

- Hva betyr det for dere at Norwegian igjen flyr på Kirkenes?

- All konkurranse er sunt. Widerøe har også et godt produkt, så vi ser bare fram til at Norwegian flyr på Kirkenes.

Tyst fra SAS

Men SAS Braathens kommer til å sitte helt rolig. Her kommer det ingen endringer i billetprisene, sier Lars Draagen, som er leder for ruteplanleggingen i SAS Braathens:

- Vi forventer ingen prisendringer i forhold til det vi har i dag. Våre priser er stabile dersom det ikke kommer dramatiske endringer i oljeprisene eller avgiftene. Men vi har ikke tro på at det skal komme noen endringer der, så prisene vil være som i dag.


Siste saker:
Flere saker: ALT OM FLYTILBUDET

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no