skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Siktet for forsettlig drap

En 32 år gammel mann fra Finnsnes er siktet for drap på sin russiske kone på Finnsnes natt til torsdag. Mannen har innrømmet drapet, men erkjenner ikke straffskyld.

Publisert 09.01.2003 15:16. Oppdatert 10.01.2003 17:14.
Drapsalarmen gikk ved firetiden torsdag natt. Da politiet kom fram en knapp halvtime senere, var ambulansepersonell allerede på plass i parets bolig i sentrum av Finnsnes. Kvinnen var død av skuddskader, men politiet vil ikke opplyse hva slags våpen som er brukt. Politiet understreker imidlertid at det ikke dreier seg om et heimevernsvåpen.

Mannen skal selv ha varslet AMK-sentralen i Tromsø om drapet.

Drapet skjedde i en bolig i sentrum av Finnsnes.

Erkjenner drap

Den 32 år gamle ektemannen er idag avhørt og har samtykket i varetektsfengsling i tolv uker. Ifølge mannens advokat Finn Kåre Brox, har 32-åringen erkjent å ha forvoldt sin kones død.

-Min klient innså at han uansett ville bli framstilt for fengsling og valgte å samtykke for å få roligere forhold rundt seg. Han er sterkt preget av det som er skjedd og har bedt om legetilsyn, sier Finn Kåre Brox.

Lensmann Arnold Nilsen i Lenvik.

Kripos koblet inn

Verken forsvareren eller politiet vil gå inn på foranledningen eller motiv for drapet. Lensmannen i Lenvik, Arnold Nilsen, har fått bistand fra Kripos i den videre etterforskningen av drapet.

Den drapssiktede 32-åringen er fra en av nabokommunene, men har bodd på Finnsnes de siste fire-fem åra. Han ble i 2000 dømt for en mindre narkotikaforbrytelse.

Den russiske kvinnens to barn på 13 og 16 år var i boligen da politiet kom dit ved 0430-tiden torsdag natt. De er nå tatt hånd om av barnevernet i Lenvik.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM FINNSNES-DRAPET

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no