skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Valg 2003 Troms 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms > Valg 2003 Troms
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Troms og Finnmark
Krognessvn. 29
9291 Tromsø

Tlf: 77 66 12 00
Fax: 77 66 12 84
 
 



 

Uklart i flere kommuner i Troms

Ei uke etter valget er det i mange av kommunene i Troms fortsatt ikke avklart hvem som blir ny ordfører, og hvilke partier som skal samarbeide.

Publisert 23.09.2003 08:34. Oppdatert 23.09.2003 12:03.
Skrevet av Lars Egil Mogård



I mange kommunerr er det fortsatt hard dragkamp om verv og
politikk. Og her finner du en oversikt over hva som skjer i de 25 kommunene i fylket.

I Nordreisa blir det de kommende dager forhandlinger mellom Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti. Før helga brøt KrF og Høyre forhandlingene med Fremskrittspartiet, som er det største partiet i Nordreisa.



Bardu

Der forhandler Arbeiderpartiet og Senterpartiet. De har flertall, og Oddvar Bjørnsen fra Senterpartiet kan bli ny ordfører.

Bjarkøy

Jorun Berg fra Sandnøy og Fenes/Skjellsvik fellesliste overtar som ordfører

Arbeiderpartiet har klart å samle støtte for Arne Bergland som ordfører, selv om Frp er det største partiet i kommunestyret.

Dyrøy

Arbeiderpartiet inviterte SV til forhandlinger. Mye kan tyde på at Rolf Espenes fra Ap blir gjenvalgt som ordfører.


Sørreisa

Arbeiderpartiet har igjen gjort et godt valg, er i forhandlinger med Senterpartiet og SV. Magnor Olsen fra Ap blir trolig gjenvalgt som ordfører

Storfjord

Der er ikke noe avklart. Det er sju grupperinger i et kommunestyre som består av 17 representanter. Nå forhandles det på kryss og tvers, der blant andre SV, Frp og Ap skal ha gjort forsøk på å bli enige. Ap og Senterpartiet er like store. Aktuelle ordførerkandidater er Hanne Braaten fra Senterpartiet og Willy Ørnebakk fra Ap.

I fikk Arbeiderpartiet, med Håkon Kristiansen på topp, åtte av 17 representanter i kommunestyret. Det er nå forhandlinger med SV om å danne et flertal

Lavangen

gjorde Senterpartiet med Gerhard Halvorsen som toppkandidat et svært godt valg. Men det er nødvendig å finne sambeidspartnere, og foreløpig har ikke noe skjedd, sier Senterpartiets Bernhardt Halvorsen. Han har ikke hørt noe fra Arbeiderpartiet eller Felleslista Høyre/KrF.


I Kvænangen står ordfører Harald Olsen på toppp på felleslista mellom Høyre og KrF. Han ønsker gjenvalg, men er avhendig av et fortsatt samarbeid med Fremskrittspartiet og Senterpartiet. Her pgår forhandlinger

Balsfjord

Mye tyder på at Gunda Johansen fra Arbeiderpartiet nå bli ny ordfører. Her starter Ap, SV og Kystpartiet forhandlinger.

Tranøy

Det er det ingen avklaring. Det er sju lister som har de 17 representatene. Senterpartiets Knut Johnsen forsøker å samle støtte for sitt ordførerkandidatur. Det samme gjør Arbeiderpartiets Odd Arne Andreassen.

Salangen

Det blir det høyst trolig gjenvalg av Ivar B. Prestbakmo fra Senterpartiet som ordfører, men det er uvvist om Sp får støtte fra SV eller Høyre - eller fra begge partiene.

Torsken

Hans Peder Pedersen fra Senterpartiet fortsetter trolig som ordfører. Han sto øverst på lista til Senterpartiet og Frie Velgere. Nå tar denne lista og Gryllefjord Bygdeliste sikte på å undertegne en samarbeidsavtale, som sikrer et klart flertall i Torsken.


Berg

På yttersiden av Senja blir det ingen avklaring før om fjorten dager. Arbeiderpartiet med sine sju representanter har invitert Tverrpolitisk liste med to representantert til forhandlinger. Sammen har de flertall i Berg, der Trond Abelsen ønsker å fortsette som ordfører.

Kåfjord

Her blir det først i neste uke forhandlinger mellom Ap og SV. De to partiene har flertall. Alt tyder på at Bjørn Inge Mo fra Ap blir ny Kåfjord-ordfører.


Karlsøy

Det er det ikke avklart om Thor Tøllefsen etter brakvalget til Kystpartiet blir ordfører, eller om Hanny Ditlevsen fra Arbeiderpartiet får fortsette.

Det er i seks kommuner helt klart hvem som blir ny ordførerer etter direktevalg: Det er i Harstad, Kvæfjord, Ibestad, Målselv, Lyngen og Skjervøy. I Skånland må kommunestyret avgjøre hvem som blir ordfører, ettersom to kandidater fikk likt stemmetall.

I Tromsø blir Herman Kristoffersen fortsatt ordfører, selv om det fortsatt er harde forhandlinger med SV om politikk og verv i Tromsø kommune


Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
Kvænangen Nordreisa Skjervøy Karlsøy Lyngen Gaivuona suohkan-Kåfjord Storfjord Tromsø Balsfjord Målselv Lenvik Sørreisa Dyrøy Bardu Salangen Berg Torsken Tranøy Bjarkøy Ibestad Skånland Gratangen Lavangen Kvæfjord Harstad

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no