NRK Nettradio 3_1
Her er du: NRK.no > NRK Nettradio Sist oppdatert 22:38
 
Høre radio på internett? Trykk her:

Norges mest populære nettradio

Nettradioen til NRK har ukentlig mellom 80 og 110 000 brukere, og er med det landets største radio på nett.

Publisert 27.11.2001 20:44.
Åpningsside i nettradioen.
Nettradioen ble lansert på ettersommeren 2000 og ble straks Norges mest populære nettradio. En Gallup-undersøkelse fra oktober 2000 viser at NRK er landets best besøkte nettradio.

Velg design

Vi tilbyr ti radiokanaler og ni design-valg i en spesiallaget applikasjon. Det betyr at du kan skifte utseende på radiospilleren etter personlig smak eller humør.

I tillegg finnes to ekstrakanaler hvor NRK ukentlig overfører lyd og video fra spesialarrangementer som ellers ikke hadde fått plass på NRKs sendeskjema. Eksempler på det er pressekonferanser, konserter og møter av stor allmenn interesse.

Uavbrutt sport

På nettet sender vi også sportsarrangementer og fotballkamper uavbrutt av Dagsnytt og andre rikssendinger, og fotballoppgjør som bare sendes i enkelte distriktssendinger.

"Sweet Sixteen" designvalg
Daglig har NRK Nettradio mellom 13 og 21 000 lyttere. Sport og musikk er blant de mest populære temaene. Enkelte dager har lyttertallet vært over 50 000.

Når det koker

Det er særlig ved store sportsarrangementer og ved store nyhetshendelser at NRK nettradio setter rekorder. Eksempler er Sydney-OL, VM i Lahti, Orderud-saken og angrepet på World Trade Center i New York.

"Hot" designvalg

Spesialdesignet

NRK Nettradio er formgitt av designbyrået Orgdot i Oslo.

Tilbakemeldingene fra publikum er overveldende positive, selv om enkelte har hatt problemer med formatet og navigasjonen. - En del av de kommentarer vi har fått vil vi ta hensyn til ved den videre utvikling og utvidelse av nettradioen, sier redaktør Are Nundal i NRK.no.

Hvis du har spørsmål om NRK Nettradio kan du sende dem til Info@nrk.no.

Av Signe Karin Hotvedt

LENKER
NRK Nettradio Her kan du lytte på Norges mest populære nettradio.
Siste saker:

 
NRK NETTRADIO

I nettradioen kan du høre alle de 15 radiokanalene til NRK, høre distriktssendingene og høre mange programmer i P1, P2 og P3 i opptak.
NRK Nettradio er Norges største og bredeste radiotilbud på internett.


For å bruke NRK Nettradio er det en fordel om du har Windows Media Player 9 og Internet Explorer 6.
Start Nettradio:
(Windows Media)
Alle kanaler, alle dk-sendinger. Opptak fra P1, P2 og P3.
Andre formater:
(Windows Media, MP3, Ogg Vorbis)
Rene lydstrømmer, spilles i player etter ditt valg. Inneholder ikke alle kanaler, heller ikke dk-sendinger. NB: Kun DIREKTE
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no